Πολεμικό Ναυτικό: Ελληνικό υποβρύχιο εκτόξευσε τορπίλη στο Αιγαίο στα πλαίσια της άσκησης «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ»

Πολεμικό Ναυτικό: Ελληνικό υποβρύχιο εκτόξευσε τορπίλη στο Αιγαίο στα πλαίσια της άσκησης «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ»  Πολεμικό Ναυτικό: Το υποβρύχιο Αμφιτρίτη (S117) εκτόξευσε τορπίλη γυμνασίων κατά στόχου επιφανείας.

Η άσκηση μικρής κλίμακας της Διοίκησης Υποβρυχίων «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, με έμφαση στις διαδικασίες και τεχνικές βολής τορπίλης.

Η προγραμματισμένη εθνική άσκηση μικρής κλίμακας της Διοίκησης Υποβρυχίων διεξήχθη στην θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους.

Τα ελληνικά υποβρύχια κέρδισαν τις εντυπώσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όταν για πάνω από δύο μήνες «αόρατα» για τους Τούρκους, είχαν γίνει ο φόβος και το τρόμος της Άγκυρας, η οποία πραγματοποίησε δεκάδες επιχειρήσεις εντοπισμού τους, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Πολεμικό Ναυτικό: Να θυμίσουμε ότι τα τουρκικά υποβρύχια έφαγαν… ξύλο πολλές φορές από τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά μέσα. Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση με το τουρκικό υποβρύχιο ο κυβερνήτης του οποίου παραδόθηκε στους Έλληνες διώκτες του, με αυτούς να του βάζουν τραγούδια για να τον ηρεμήσουν.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: