Ελληνοτουρκικά: Θα τους πάρουν «Scalp» αν… ξεχυθούν 18 Mirage 2000 με «AM39 EXOCET» στο Αιγαίο κατά του Τουρκικού Στόλου! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ελληνοτουρκικά: Θα τους πάρουν «Scalp» αν… ξεχυθούν 18 Mirage 2000 με «AM39 EXOCET» στο Αιγαίο κατά του Τουρκικού Στόλου!

11 Οκτωβρίου 2020 09:41:36

Τα Ελληνικά  Mirage 2000 της 332 Μ της 114 ΠΜ είναι τα μαχητικά που αυτή τη στιγμή μπορούν να φέρουν τα στρατηγικά όπλα της Ελλάδας απέναντι σε οποιαδήποτε Τουρκική απειλή και είναι ο Εφιάλτης των Τούρκων Πασάδων του Ναυτικού

Και μπορεί να λέμε σήμερα ότι οι διαθεσιμότητες δεν είναι οι καλύτερες, αυτή τη στιγμή, όμως στην Σκύρο, στα readiness ήδη βρίσκονται τα Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας φρουρώντας εναέριες Θερμοπύλες!

Από το Μάρτιο 2007 η  332 Μοίρα ανέλαβε, από την 331 Μοίρα, το ρόλο της Τακτικής Αεροπορικής Υποστήριξης Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΤΑΥΝΕ), παραλαμβάνοντας τα βλήματα αέρος-επιφανείας AM39 EXOCET και ενσωματώνοντας Ιπταμένους και τεχνικό προσωπικό με εμπειρία στη συγκεκριμένη αποστολή.

Αλλά  πίσω στην Τανάγρα επιτελείς διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν έτοιμα προς απογείωση ικανός αριθμός αεροσκαφών και Μιράζ 2000 της 332 Μοίρας, ο οποίος σαφώς θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αυξημένος.

Στρατηγικοί πύραυλοι Scalp και αντιπλοϊκοί Exocet συνεχίζουν να είναι ο εφιάλτης του Τουρκικού Πολεμικού ναυτικού  ,που  επιβουλεύεται μέρος της εθνικής κυριαρχίας.

Tεχνικά χαρακτηριστικά του AM39 Block 2 Exocet

Mήκος: 4,70 μ.

Διάμετρος: 35 εκ.

Eκπέτασμα: 1,10 μ.

Bάρος: 652 κιλά

Πολεμική κεφαλή: 165 κιλά (ημιδιατρητική)

Kινητήρας: πυραυλοκινητήρας δύο σταδίων

Tαχύτητα: 0,93 Mach

Ύψος πτήσης (τελική φάση): 8-2 μέτρα (sea skimming)

Eμβέλεια: 50-70 χλμ.

Nαυτιλία: INS, ραδιοϋψόμετρο

Tερματική καθοδήγηση: Eνεργός ερευνητής (ραντάρ)

Σχόλιο: Μπορεί το λειτουργικό Κόστος να είναι μεγάλο για την συνέχεια των Μιράζ 2000 ,αλλά μην ξεχνάμε οτι ακόμη Αεροπορίες έχουν τα Μιράζ 2000 στη Δύναμη τους και μια απο αυτές είναι η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία !!

ΟΙ Τούρκοι έχουν εκτοξευτεί με την ενίσχυση του Πολεμικούς Ναυτικού με εγχώριες κατασκευές Πολεμικών …

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπο να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις στου Στόλου μας και του Στρατού μας και δεν το ξέρουμε;

Πηγή: veteranos.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: