Εύβοια: Το ελληνικό “σπίτι του δράκου” στα 1.365 μέτρα! Ταξίδι στο χρόνο με εικόνες που καθηλώνουν (Βίντεο)

Εύβοια: Το ελληνικό “σπίτι του δράκου” στα 1.365 μέτρα! Ταξίδι στο χρόνο με εικόνες που καθηλώνουν (Βίντεο)  Μια κατασκευή που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το ελληνικό Στόουνχετζ. Κάποιοι βλέπουν σε αυτή να σχηματίζεται μια μάσκα αρχαίου πολεμιστή, άλλοι βλέπουν να σχηματίζεται το πρόσωπο ενός πιθήκου, ενώ κάποιοι άλλοι διακρίνουν ένα σύμβολο από την φυλή των Ίνκας.

Σε κάθε περίπτωση το μυστηριώδες δρακόσπιτο της Εύβοιας στην κορυφή του όρους Όχη στα 1365 μέτρα υψόμετρο είναι πιθανότατα ότι πιο εντυπωσιακό έχετε δει σε ένα βίντεο από drone. Ένα σκηνικό που ακόμα και οι κορυφαίοι σκηνοθέτες του Hollywood δεν θα μπορούσαν να φαντασουν στέκει πολύ καλά κρυμμένο και καμουφλαρισμένο στην κορυφή του Όρους Όχη.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Απολαύστε την μέσα από το βίντεο της ομάδας Up Stories…

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

2 thoughts on “Εύβοια: Το ελληνικό “σπίτι του δράκου” στα 1.365 μέτρα! Ταξίδι στο χρόνο με εικόνες που καθηλώνουν (Βίντεο)

  1. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη για τη μη αρχαιολογική έρευνα στα δρακόσπιτα της οχης.Τα μνημεία αυτά στέκουν χιλιάδες χρονια και κανείς δν εχει ενδιαφερθεί για το,τι ειναι αυτά,ποια η χρήση τους και το πως κατασκευάστηκαν;Εκτός αυτού στη χώρα αυτή,έβγαλαν άδεια εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών πέριξ των μνημείων αυτών.Αντε και στη Δήλο και γιατί όχι και στην Ακρόπολη των Αθηνών.Αλλοι εκμεταλευονται τα αρχαία ευρήματα της Ελλάδος που εκλάπησαν ή πουλήθηκαν και εμεις οτι μας εχει απομείνει το θάβουμε ή δν μπαίνουμε στο κόπο να το ανακαλύψουμε και να το εκμεταλλευτούμε τουριστικά.

    1. Να προσθέσω οτι η νήσος Εύβοια απο το βόρειο άκρο της ως το νοτιότερο ειναι γεμάτη με αρχαία μνημεία που δεν έχουμε μπει(σαν κράτος) στο κόπο να τα ψάξουμε και όσα έχουμε βρει οφείλονται σε αναζητησεισ απο αρχαιολόγους ξένων χωρών(Ελβετοί,Γάλλοι,Γερμανοί και άλλοι).Η βιομηχανοποίηση της Εύβοιας τα τελευταία χρόνια με βαριά βιομηχανία αιολικών(ανεμογεννήτριες) στις κορυφές των βουνών ολοκλήρου του νησιού θα καταστρέψει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του νησιού και θα θάψει κάτω απο τόνους τσιμέντου την πολύτιμη αρχαιολογική ιστορία του τόπου και της Ελλαδος.Περιοχες όπως η Κύμη,το όρος οχη,η Ερέτρια,η Αμαρυνθος,η Δίρφη,ο Ολύμπος(Εύβοια),η Αιδηψός και αλλα όπως κ οι θαλάσσια περιοχή περιμετρικά του νησιού θα έπρεπε να “βομβαρδιζετε” απο αρχαιολόγους.Συγκεκριμενα η περιοχή της Κυμης κρυβει πολλή μεγάλη ιστορία απο τη νεολιθική εποχή.Ελπιζω να σταματήσει το τσιμενταρισμα της ιστορίας μας και η Εύβοια αντι για μπαταρία της Ελλαδος και της Ευρωπης(αυτο θέλουν οι ευρωπαιοι φίλοι μας)να γίνει κέντρο πολιτισμού γιατί αυτο θα μπορούσε να ειναι.Σας ευχαριστω για το βήμα που μου δώσατε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: