Τουρκία: Με τους SCALP-EG θα μας χτυπήσει πρώτα η Ελλάδα – Δεν αντιμετωπίζονται

Τουρκία: Με τους SCALP-EG θα μας χτυπήσει πρώτα η Ελλάδα – Δεν αντιμετωπίζονται  Τουρκία: Το βασικότερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουν αναφορικά με μία πιθανή διένεξη με την Ελλάδα είναι οι γαλλικοί πύραλοι SCALP-EG.

Τους ελληνικούς SCALP-EG, με εμβέλεια στόχου τα 350 χλμ. θεωρούν οι Τούρκοι ως το μεγαλύτερο πρόβλημα τους.

Αφού ο πύραυλος SCALP φτάσει στον στόχο του η πρώτη κεφαλή ενεργοποιείται σταδικά μετά από την φυσική επαφή με τον στόχο, διαπερνά την πανοπλία του, αν υπάρχει, και εκρήγνυται βαθιά μέσα στον στόχο, όπως τα καταφύγια, αναφέρουν οι Τούρκοι.Οι πύραυλοι αυτοί έχουν απόκλιση μόλις ενός μέτρου με αποτέλεσμα να είναι τρομερά αποτελεσματικοί, τονίζουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το τουρκικό trmilitarynews.com, η δυνατότητα της Ελλάδας να καταστρέφει επίγειους στόχους σε εύρος 350 χλμ δεν πρέπει να αγνοηθεί.«Η Ελλάδα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα όπλα και είναι τα πρώτα που θα χρησιμοποιήσει η Αθήνα κατά την διάρκεια μίας τουρκο-ελληνικής σύγκρουσης», τονίζεται.

H Ελλάδα διαθέτει περίπου 90 βλήματα SCALP-EG.

«H Eλλάδα διατηρεί τα αεροσκάφη της Mirage 2000 με φορτίο SCALP σε θέση επίθεσης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας», υπογραμμιζουν οι Τούρκοι.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: