Έβρος: Βγήκε το 4ο Σώμα Στρατού λένε οι Τούρκοι – Αμηχανία στην Άγκυρα

Έβρος: Βγήκε το 4ο Σώμα Στρατού λένε οι Τούρκοι – Αμηχανία στην Άγκυρα  Έβρος:  Ιδιαίτερα ενοχλημένη δηλώνει η Τουρκία για την άσκηση στο πεδίο βολής «AETΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη.

Η Άγκυρα ανησυχεί για την χρήση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βαρέων όπλων στην άσκηση.

Σύμφωνα με το τουρκικό natnata.com, εν μέσω κρίσης που προκλήθηκε από την αντίδραση της Ελλάδας στην τουρκική NAVTEX για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου, Oruc Reis, η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί με την άσκηση στο πεδίο βολής «ΑΕΤΟΣ» στον Έβρο.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι το 4ο Σώμα Στρατού στην Ξάνθη επέστρεψε στο πεδίο για την διήμερη άσκηση (14-15 Οκτωβρίου) βαρέων όπλων στο πεδίο βολής «Αετός».Μάλιστα κατηγορούν την Ελλάδα πως με την κίνηση αυτή στον Έβρο προκαλεί την Τουρκία σε μία περίοδο που η Άγκυρα έχει… στρέψει την προσοχή της «στην ανεύρεση διπλωματικής λύσης μέσω του διαλόγου».

Η Άγκυρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη αναφορικά με την Θράκη και τον Έβρο, αφού η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη δεν τις έχει… «κάτσει καλά».

Σύμφωνα με αναλυτές μέσω της αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη οι Αμερικάνοι θα μπορούσαν σε περίοδο κρίσης των σχέσεων τους με την Τουρκία να ελέγξουν τα Στενά του Βοσπόρου, αν χρειαστεί.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: