Μετά την ακύρωση της παρέλασης της 28ης, δεν θα γίνει ούτε η καθιερωμένη δοξολογία για την γιορτή του Αγ.Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Μετά την ακύρωση της παρέλασης της 28ης, δεν θα γίνει ούτε η καθιερωμένη δοξολογία για την γιορτή του Αγ.Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη  Απούσα πλήρως η κυβέρνηση από τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Προς ακύρωση οδεύουν οι περισσότερες εορταστικές του τριημέρου της 26ης – 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ειδικά μετά και την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών που έθεσαν την πόλη στο επίπεδο επικινδυνότητας 3 (πορτοκαλί).

Ήδη η παρέλαση της 28ης έχει ακυρωθεί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δεν θα γίνει η καθιερωμένη πανηγυρική δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου  στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τον Πολιούχο Άγιο της Θεσσαλονίκης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει μόνο η θεία λειτουργία το πρωί με το εκκλησιαστικό προσωπικό και βάσει των περιοριστικών μέτρων (ένα άτομο ανά 15 τ.μ. εντός του Ιερού Ναού), καθώς η εκκλησία θα είναι ανοιχτή.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, δεν θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δοξολογία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, όμως το πρόγραμμά της θα είναι διακριτικό και δεν θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με κόσμο.

Η κυβέρνηση, επίσης, δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί σε καμιά εκδήλωση.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: