Εμπάργκο από τους Αμερικανούς στα τουρκικά drones

Εμπάργκο από τους Αμερικανούς στα τουρκικά drones  Η αμερικανική Viasat δεν θα παρέχει πλέον στην Τουρκία προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο τουρκικό UAV.

Η αμερικανική «Viasat» σταμάτησε όλες τις προμήθειες στην Τουρκία για τα προϊόντα της εταιρείας που χρησιμοποιήθηκαν στο Bayraktar UAV.Η εταιρεία λέει ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί την τεχνολογία που της έχουν παράσχει στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Δεν θα λαμβάνουν πλέον τα προϊόντα μας, ελπίζω ότι αυτή η τρομοκρατία θα τελειώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Viasat.To εμπάργκο οφείλεται στις προσπάθειες των Αρμενίων της Καλιφόρνιας με αποτέλεσμα το στρατιωτικός εξοπλισμός της Viasat να μην μεταφέρεται πλέον στην Τουρκία.

Mετά το εμπάργκο των Καναδών σε εξοπλισμό των Bayraktar λόγω χρήσης τους στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ήταν η στιγμή οι ΗΠΑ να λάβουν θέση.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία ντοκουμέντο από ένα τουρκικό drone το οποίο καταρρίφθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τα Βayraktar χρησιμοποιούν εξοπλισμό της αμερικανικής εταιρείας GARMIN.

Εμπάργκο από τους Αμερικανούς στα τουρκικά drones

H συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται σε συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο Telegram το αποτέλεσμα της μελέτης κατεστραμμένων τουρκικών UAV «Βayraktar» απέδειξε η γερμανική εταιρεία TDW παράγει τις κεφαλές τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης του Καναδά να επιβάλει «εμπάργκο» στην πώληση καναδικής τεχνολογίας στους Τούρκους έβαλε σε μπελάδες την Άγκυρα.

Η καναδική κυβέρνηση αποφάσισε πρώτη, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το sportime.gr, να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, λόγω της συμμετοχής των τουρκικών drones Bayraktar σε βομβαρδισμούς στο Αρτσάχ/Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την καναδική τεχνολογία στόχευσης στα drones της αφού η τουρκική αντίστοιχη τεχνολογία βρίσκεται πολύ πίσω ακόμα.

Να θυμίσουμε ότι τα Bayraktar πετούν με αυστριακους κινητήρες.

ΠΗΓΗ : https://www.sportime.gr/ellinotourkika/bayraktar-empargko-apo-tous-amerikanous-sta-


Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: