Ελληνικά F-16: Τρύπησαν τους ρωσικούς S-400 – Έξαλλος ο Ερντογάν

Ελληνικά F-16: Τρύπησαν τους ρωσικούς S-400 – Έξαλλος ο Ερντογάν  Eλληνικά F-16: Πέρασαν απαρατήρητα από το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 κινούμενα στα 30 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Έτσι, κατάφεραν τα ελληνικά F-16 να πετάξουν από την Ελλάδα στην Κύπρο κάτω από την μύτη των Τούρκων, μία ελληνική ενέργεια που προκάλεσε ΣΟΚ στην Τουρκία, αφού είδαν στα… σάιτ ότι ελληνικά F-16 είχαν φτάσει στην Κύπρο.

Θυμίζουμε πως τα έξι ελληνικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν στις 27 Αυγούστου από την Κρήτη και έφτασαν στην Κύπρο, όπου ασκήθηκαν με τα δύο ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν ήδη εκεί μυστικά από την 25η Αυγούστου.

Η εξέλιξη αυτή εξόργισε τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος έδωσε εντολή να ξεκινήσει η φημολογία περί… ελαττωματικών S-400.

Oι Τούρκοι με φόντο τις κυρώσεις των ΗΠΑ δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως δεν θα συνδέσουν τους S-400 με νατοϊκά συστήματα.

Μάλιστα τελευταία έριξαν πάλι γέφυρες προς την Δύση, συζητώντας για ιταλο-γαλλικά αντιπυραυλικά συστήματα.

Οι Τούρκοι φοβούνται ιδιαίτερα το ενδεχόμενο στάθμευσης ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο, αφου ξέρουν πως το προβληματικό σύστημα αεράμυνάς τους δεν θα καταφέρει να τα εμποδίσει να φτάσουν από την Κύπρο ακόμα και στην Άγκυρα, και να βομβαρδίσουν την τουρκική πρωτεύουσα.

Να θυμίσουμε ότι τα ελληνικά F-16 κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα την 28η Αυγούστου έγιναν στόχος των ραντάρ των S-400, με τους Τούρκους να περιμένουν τα ελληνικά μαχητικά για να πάρουν την ρεβάνς. Ακολούθησε αερομαχία Ελλήνων και Τούρκων με τα τουρκικά μαχητικά να επιστρέφουν στην Τουρκία για άλλη μία φορά με την… ουρά στα σκέλια.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: