Οι ελληνικοί Δίδυμοι Πύργοι ενός ερωτευμένου ιππότη | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οι ελληνικοί Δίδυμοι Πύργοι ενός ερωτευμένου ιππότη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
28 Οκτωβρίου 2020 13:50:10

Μύθοι και ιστορία μπλέκουν και γράφουν την παράδοση σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ένα από αυτά τα μέρη είναι οι άγνωστοι, σε πολλούς Δίδυμοι Πύργοι της Ελλάδας και το όμορφο σκηνικό που δημιουργείται εκεί. Πρόκειται για δύο πύργους με τη δική τους ιστορία αλλά και ένας ερωτευμένος ιππότης. Όλα αυτά στην Εύβοια σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Δύο λόφοι, δύο Πύργοι και μια εκκλησία. Αυτό είναι το γενικό πλάνο που θα συναντήσεις πηγαίνοντας εκεί.

Οι ελληνικοί Δίδυμοι Πύργοι ενός ερωτευμένου ιππότη

Οι ελληνικοί «Δίδυμοι Πύργοι» είναι χτισμένοι σε δύο κορυφές λόφων εκεί από όπου περνάει ο ποταμός Λήλαντας. Οι ασυνήθιστοι και σε πολλούς άγνωστοι πύργοι της Εύβοιας είναι στο Ληλάντιο, στην Κεντρική Εύβοια. Τι σχέση έχει ο ιππότης με τους Πύργους;

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Λικάριο ήταν ένας ιππότης του οποίου ο πατέρας καταγόταν από την Γιένοβα και η μητέρα του από την Κάρυστο.  Ο ιππότης αυτός βρισκόταν στην υπηρεσία του ηγεμόνα της Κεντρικής Εύβοιας ο οποίος ήταν τότε ο Guiberto Dalle Carceri. Όλα κυλούσαν ήρεμα έως ότου κάποια στιγμή έπεσε στον έρωα της Φελίζα. Η Φελίζα ήταν μια όμορφη προστατευόμενη του ηγεμόνα πράγμα που σήμαινε ότι τύγχανε της ιδιαίτερης προσοχής του.

Αυτό ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το γεγονός ότι ο ηγεμόνας δεν εκτιμούσε καθόλου τον Λικάριο και τον προσέβαλε συνεχώς. Το αποτέλεσμα ήταν ο Λικάριο να θέλει με κάθε τρόπο να πάρει εκδίκηση γι’ αυτή την ταπείνωση. Κατέστρωσε ένα σχέδιο και το έβαλε σε εφαρμογή. Αφού εγκαταστάθηκε σε ένα βραχώδες φρούριο της Καρύστου, ονόματι «Ανεμοπύλαι», συγκέντρωσε πολεμιστές και έκανε επιθέσεις στις γειτονικές περιοχές. Αφού κατάφερε να κατακτήσει κάποιες αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον Μιχαήλ Η΄ τον Παλαιολόγο ζητώντας του στρατιωτική ενίσχυση. Σκοπός τους ήταν να καταλάβει όλη τη φεουδαρχική φραγκοκρατούμενη Εύβοια. Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας ικανοποίησε το αίτημα του και έτσι οι Φράγκοι ήρθαν αντιμέτωποι με πολυάριθμο βυζαντινό στρατό.

Σύντομα, λοιπόν, ο ιππότης κατάφερε να θέσει υπό την κυριαρχία του τα κάστρα της Εύβοιας νικώντας ακόμη και πρώην συντρόφους του. Ο αυτοκράτορας ο οποίος βγήκε κερδισμένος από αυτό, για να τον ανταμείψει όχι μόνο του διέθεσε το νησί ως φέουδο αλλά του έδωσε και για γυναίκα μια πλούσια Ελληνίδα.

Τελικά, αφού ο Λικάριο είχε ολοκληρώσει την αποστολή του, αποφάσισε να επιστρέψει στην Εύβοια και να μείνει στο κάστρο των Φύλλων και στους Δίδυμους Πύργους. Σύμφωνα με την παράδοση, είχε άδοξο τέλος καθώς δηλητηριάστηκε από μια Χαλκιδέα ερωμένη του.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι Haanity του Youtube…

Τα χαρακτηριστικά των Πύργων στην Εύβοια

Τους δύο πύργους, όπως είπαμε, τους χωρίζει μια απόσταση περίπου 200 μέτρων και ανάμεσα τους βρίσκεται μια εκκλησία.Ο αριστερός πύργος έχει τετραγωνικό σχήμα ενώ στην κορυφή του υπάρχουν τέσσερα κυκλικά ανοίγματα, όπως συνέβαινε εξάλλου και με τα περισσότερα μεσαιωνικά κτίσματα στον Μυστρά.

Από την άλλη ο δεύτερος από τους δίδυμους πύργους είναι λίγο μεγαλύτερος και στο κατώτερο τμήμα του υπάρχουν θυρίδες για ελαφρά όπλα. Oι άγνωστοι δίδυμοι πύργοι της Ελλάδας βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά του Μύτικα και των Φύλλων και μια επίσκεψη εκεί αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία που ακροβατεί στην ιστορία και τον μύθο…

ΠΗΓΗ https://exploringgreece.tv/oi-ellinikoi-didymoi-pyrgoi-enos-eroteymenoy-ippoti/?cn-reloaded=1#.X5lZ53VS_IV


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" ,"ΣΚ ΣΤΟ HIGHTV" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: