Εμβόλιο Pfizer για τον κορονοϊό: Γιατί όλοι μιλούν για σπουδαία ανακάλυψη .ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟ ΒΡΗΚΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ.

Εμβόλιο Pfizer για τον κορονοϊό: Γιατί όλοι μιλούν για σπουδαία ανακάλυψη .ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟ ΒΡΗΚΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ.  Από την ώρα που έγιναν ανακοινώσεις από την Pfizer με τα πολύ ευχάριστα νέα από την κούρσα για την ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορονοϊό οι πανηγυρισμοί σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας ήταν και είναι ατελείωτοι.

Η ανθρωπότητα ψάχνει από κάπου να κρατηθεί για να δοθεί τέλος στην πανδημία που έχει κυριεύσει όλο τον πλανήτη. Τα νέα καθημερινά είναι δυσάρεστα από τον κορονοϊό. Θάνατος, αρρώστια και ανέχεια είναι τα αποτελέσματα αυτού που ονομάζεται Covid-19.

Και τώρα, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, η Pfizer έχει κάνει όλο τον πλανήτη να παραμιλάει και να περιμένει με αγωνία να δει αν όλα αυτά είναι έτσι όπως ανακοινώθηκαν και αν όντως ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

  1. Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%» στην προστασία από την Covid-19.
  2. Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν μετά την μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών Φάσης 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία είναι και η τελευταία φάση πριν από την αίτηση χορήγησης αδείας.
  3. Τα δυο εργαστήρια έκαναν τις ανακοινώσεις μετά την πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων στο μέσον της Φάσης 3.
  4. Η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.
  5. Επτά ημέρες αφού χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και 28 ημέρες αφού είχε χορηγηθεί η πρώτη δόση το εμβόλιο κατάφερε να προστατεύσει τους ασθενείς.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

Αλβέρτος Μπουρλά: Πολύ σημαντικό βήμα στην μάχη κατά της Covid19

«Περισσότερο από οκτώ μήνες μετά την έναρξη της χειρότερης πανδημίας εδώ και έναν αιώνα, θεωρούμε ότι αυτό το στάδιο αποτελεί ένα βήμα μπροστά σημαντικό για τον κόσμο στην μάχη μας κατά της Covid-19», δηλώνει στην ανακοίνωση ο διευθυντής της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά.

Πρόσθεσε ότι: «Το πρώτο σύνολο αποτελεσμάτων της δοκιμής της Φάσης 3 του εμβολίου κατά της Covid-19 παρέχει την αρχική απόδειξη για την ικανότητα του εμβολίου μας να προλάβει την Covid-19».

50 εκατομμύρια δόσεις το 2020 και 1,3 δισ το 2021

Οι εταιρείες προβλέπουν ότι έχουν την δυνατότητα παράδοσης έως και 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου στον κόσμο το 2020 και μέχρι 1,3 δισεκατομμυρίου δόσεων το 2021.

Ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι αισιόδοξος για το ότι η προστατευτική δράση του εμβολίου διαρκεί τουλάχιστον έναν χρόνο.

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανοσολογική δράση μπορεί να διαρκέσει για τουλάχιστον έναν χρόνο», δήλωσε στο Reuters.

Αν και δεν είναι ακόμη γνωστή η διάρκεια της προστασίας, η έρευνα επί ιαθέντων ασθενών και προηγούμενα ευρήματα για το εμβόλιο των Pfizer και Biontech τον οδηγεί στην πεποίθηση ότι η προστασία δεν θα είναι βραχεία.

Τι είναι το εμβόλιο της Pfizer

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech χρησιμοποιεί την τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (mRNA), που βασίζεται σε συνθετικά γονίδια που μπορούν να αναπτυχθούν και να παρασκευασθούν σε διάστημα εβδομάδων σε μεγάλη κλίμακα, ταχύτερα από τα συμβατικά εμβόλια. Η τεχνολογία mRNA είναι σχεδιασμένη για να προκαλεί ανοσολογική απόκριση χωρίς την χρήση παθογόνων, δηλαδή στοιχείων του ίδιου του ιού. Με βάση την τεχνική αυτή, οδηγίες μεταβιβάζονται στα κύτταρα του εμβολιασμένου για τον τρόπο κατασκευής πρωτεϊνών που μοιάζουν αλλά δεν είναι ο ιός, αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ  Η PFIZER ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ F.D.A (The United States Food and Drug Administration ) ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ( 23/11/2020) ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ 28 ΜΕΡΩΝ (21/12/2020)  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ. ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΤΟ 2021 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Εμβόλιο Pfizer για τον κορονοϊό: Γιατί όλοι μιλούν για σπουδαία ανακάλυψη .ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟ ΒΡΗΚΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ.

  1. Αγαπητέ κύριε Κασταμοντίτη, διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο θυμήθηκα ότι το 2004 η εταιρία Pfizer έκανε αισχρά πράγματα τότε (ισως συνεχίζει μέχρι σήμερα) δήθεν προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στην Αφρική, ενώ στην πραγματικότητα κάναν πειράματα σε αθώους ανθρώπους για την μηνιγγίτιδα. Το φάρμακο λεγόταν trojan και είχε σκοτώσει πολύ κόσμο. Δεν μπορώ να βρώ λεπτομέρειες στο internet. εάν γνωρίζετε ή έχετε ήδη αναφερθεί θα είχε ενδιαφέρον να τα μοιραστείτε μαζί μας.. Ευχαριστούμε για ότι κάνετε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: