Κορονοϊός: Πρώτο αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από το εμβόλιο
Κορονοϊός: Πρώτο αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από το εμβόλιο Μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα παρατηρήθηκε την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ένα περιστατικό που χαρακτηρίστηκε «μη σοβαρό» από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλεόυς, ανακοίνωσε η Επιτροπή για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους στους χθεσινούς εμβολιασμούς που έγιναν στη χώρα μας με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, παρατηρήθηκε μόνο μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα.

Συγκεκριμένα, σε έναν από τους συνολικά 471 εμβολιασμούς εμφανίστηκε μη σοβαρό αλλεργικό περιστατικό. «Οι αλλεργικές αντιδράσεις για το εμβόλιο είναι σπάνιες», ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι οι απλές αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Κορονοϊός: Πρώτο αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από το εμβόλιο

 1. Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις!
  Στους ανθρώπους που νοσούν απαγορεύεται ο εμβολιασμός, έτσι δεν είναι;
  Πώς μου διασφαλίζει το κράτος όταν πάω να κάνω το εμβόλιο ότι δεν νοσώ; Αφού μπορεί να νοσώ και να είμαι ασυμπτωματικός.
  Εφόσον δεν γίνεται πριν τον εμβολιασμό κάποιο τεστ εγγυημένης διαγνωστικής αποτελεσματικότητας.
  Επίσης αν έχω περάσει τον ιό σαν ασυμπτωματικός ή ακόμα κι αν έχω νοσήσει, γιατί θα πρέπει να κάνω το εμβόλιο, στην περίπτωση που ο οργανισμός μου έχει αντισώματα;
  Εφόσον και το εμβόλιο προσφέρει ανοσία μόνο κάποιων λίγων μηνών!
  Ακόμα αν έχω ανοσία με την μέχρι τώρα τριβή μου με τους Κορωνοιούς, γιατί θα πρέπει να εμβολιαστώ;
  Θα μπορούσε κάποιος να αποσαφηνίσει τι γίνεται στις παραπάνω περιπτώσεις.
  Ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: