Δημιουργούν κλίμα οι τουρκικές εφημερίδες: “Τρεις προκλήσεις σε επτά ημέρες από την Ελλάδα” γράφει η Türkiye

Δημιουργούν κλίμα οι τουρκικές εφημερίδες: “Τρεις προκλήσεις σε επτά ημέρες από την Ελλάδα” γράφει η Türkiye  «Τρεις προκλήσεις σε επτά ημέρες από την Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Türkiye, επισημαίνοντας προκλητικά πως η Αθήνα «υπονομεύει τη διαδικασία του διαλόγου». Η εφημερίδα επιχειρεί προφανώς να δημιουργήσει κλίμα, σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών εξαιτίας της εμμονής της Άγκυρας να επιβάλλει τη δική της ατζέντα στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Πριν από την 61η διερευνητική συνάντηση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας την επόμενη εβδομάδα, η Ελλάδα προχώρησε σε τρεις προκλητικές κινήσεις την τελευταία εβδομάδα που υπονομεύουν τη διαδικασία διαλόγου» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η εφημερίδα, παρουσιάζοντας στη συνέχεια τις τρεις «προκλήσεις» από την Ελλάδα.

1. Οι πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου για το Ισλάμ, για τις οποίες υπήρξε διευκρινιστική ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

2. Η κοινή στρατιωτική άσκηση “Eddie’s Odyssey” δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε -σύμφωνα με το δημοσίευμα- σε νησίδα που θυμίζει τα … ‘Ιμια.

3. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη βουλή, όπως η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης στα 12 ν.μ.όχι μόνο Νότια και Ν.Α. της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο Πέλαγος. Κίνηση που η Τουρκία θεωρεί «αιτία πολέμου».

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: