Κουρτ Μπλόμε: Ο Ναζί επιστήμονας που έφτιαχνε βιολογικά όπλα στο Άουσβιτς και μετά τον πόλεμο δούλεψε για τους Αμερικάνους!

Κουρτ Μπλόμε: Ο Ναζί επιστήμονας που έφτιαχνε βιολογικά όπλα στο Άουσβιτς και μετά τον πόλεμο δούλεψε για τους Αμερικάνους!  Ο Κουρτ Μπλόμε (Kurt Blome, 1894 – 1969) ήταν υψηλόβαθμος επιστήμονας κατά τη Ναζιστική περίοδο, που έγινε αναπληρωτής Ηγέτης Υγείας του Ράιχ και Πληρεξούσιος για την Έρευνα για τον Καρκίνο στο Συμβούλιο Έρευνας του Ράιχ.

Ήταν ειδικός στην ιολογία και οι τίτλοι του έκρυβαν το πραγματικό, άθλιο έργο του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Ήταν υπεύθυνος για όλες τις επιχειρήσεις βιολογικού πολέμου που χρηματοδοτήθηκαν από τα Ες-Ες (SS) και την Βέρμαχτ (Wehrmacht).

Παρά το γεγονός ότι διεξήγαγε θανατηφόρα πειράματα σε κρατούμενους στο Άουσβιτς (Auschwitz) και αλλού, οι ΗΠΑ παρενέβησαν στη μετέπειτα δίκη του για εγκλήματα πολέμου με αποτέλεσμα να αθωωθεί και στη συνέχεια τον προσέλαβαν για να κάνει μυστική εργασία για λογαριασμό τους.

Είχε την θέση του Πληρεξούσιου για την Έρευνα για τον Καρκίνο, αλλά ο τίτλος ήταν παραπλανητικός: Το αντικείμενο του Μπλόμε δεν ήταν η θεραπεία του καρκίνου, αλλά η πρόκλησή του μέσω ιών και η στρατιωτική χρήση καρκινογόνων ουσιών.

Διηύθυνε επίσης ένα ινστιτούτο που είχε ως στόχο την ανάπτυξη παραγόντων βιολογικού πολέμου, του οποίου οι ειδικοί υποστήριζαν την επίθεση εναντίον των ΗΠΑ με παθογόνα ανθρώπινων και ζωικών επιδημιών, καθώς και με παράσιτα φυτών.

Η μονάδα βιολογικού πολέμου του Μπλόμε πραγματοποίησε θανατηφόρα πειράματα σε 1.700 κρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν (Mauthausen). Η μονάδα του συνεργάστηκε επίσης με την διαβόητη Μονάδα 731 της Ιαπωνίας, η οποία διεξήγαγε ακόμη χειρότερα πειράματα βιολογικού πολέμου στην άλλη άκρη του κόσμου.

Ο Μπλόμε έκανε επίσης πειράματα στους κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Νταχάου (Dachau) και του Μπούχενβαλντ (Buchenwald), προσβάλλοντάς τους με ψείρες που είχαν τύφο για να μελετήσουν το πώς μπορούν να προκαλέσουν καλύτερα μια επιδημία. Το 1943, πρότεινε επίσης την τεχνητή εξάπλωση της ελονοσίας εναντίον στοχευμένων πληθυσμών, ρίχνοντας μολυσμένα κουνούπια από αεροπλάνα.

Ερεύνησε επίσης τη διάδοση των ζωικών ασθενειών ανάμεσα στα βρετανικά, αμερικανικά και σοβιετικά ζώα από τον αέρα. Επιπλέον, δοκίμασε σε κρατούμενους του Άουσβιτς αέρια νεύρων όπως το σαρίν και το ταμπούν.

Μετά τον πόλεμο, ο Μπλόμε δικάστηκε κατά τη διάρκεια της Δίκης των Γιατρών στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας με την κατηγορία της άσκησης ευθανασίας και της διεξαγωγής πειραμάτων σε ανθρώπους. Παραδέχτηκε μόνο ότι έλαβε εντολές για να τα πράξει το 1943.

Αθωώθηκε για τις κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου. Οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παρενέβη για την αθώωσή του προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες από την έρευνά του και να τον αποκτήσει ως σύμβουλο για τον βιολογικό και χημικό πόλεμο.

Λίγο αργότερα, ανακρίθηκε για τον μικροβιολογικό πόλεμο από απεσταλμένους από το Camp Detrick του Maryland, το κέντρο βιολογικού πολέμου της Αμερικής.

Το 1951, προσελήφθη από το Σώμα Χημικών του Αμερικανικού Στρατού (US Army Chemical Corps) για το Πρόγραμμα 63 (Project 63), αλλά ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη της Δυτικής Γερμανίας αρνήθηκε να του χορηγήσει βίζα.

Στη συνέχεια προσελήφθη από το Κέντρο Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Διοίκησης (European Command Intelligence Center) του Αμερικανικού Στρατού στο Oberursel της Δυτικής Γερμανίας για να εργαστεί για το «Στρατός, 1952, Πρόγραμμα 1975», το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα απόρρητο! Πέθανε στο Ντόρτμουντ της Δυτικής Γερμανίας το 1969.

Πηγή: Thetruth.gr

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: