Οι περιπλανώμενοι ελέφαντες της Κίνας ξαποσταίνουν για έναν ύπνο…

Οι περιπλανώμενοι ελέφαντες της Κίνας ξαποσταίνουν για έναν ύπνο...  Τους τελευταίους μήνες έχουν διανύσει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα, διασχίζοντας πόλεις και χωριά της νοτιοδυτικής Κίνας, και η φήμη τους έχει πλέον ξεπεράσει τα σύνορα.

Πρόκειται για την αγέλη 15 ασιατικών ελεφάντων που για άγνωστους λόγους αποφάσισαν να αφήσουν το σπίτι τους στην επαρχία Γιουνάν, ξεκινώντας ένα μεγάλο ταξίδι προς το άγνωστο.

Στη διαδρομή τους ακολουθούν κατά.. πόδας οχήματα και εννέα drone των κινεζικών αρχών που έχουν συγκροτήσει ειδική «task force» για να καταγράφει τις κινήσεις τους και να τους κρατήσει μακριά από κατοικίες προς αποφυγή ατυχημάτων.

Όμως, κάθε ταξίδι απαιτεί και στιγμές ξεκούρασης.

Έτσι, ένα από τα drone κατέγραψε τους περιπλανόμενους ελέφαντες εν ώρα ύπνου σε δάσος της κινεζικής επαρχίας, με το βίντεο να έχει κάνει πλέον το γύρο του κόσμου.

Την παράσταση κλέβει ένα μικρό ελεφαντάκι που στριφογυρίζει στην προσπάθειά του να βρει την πιο βολική θέση για να κοιμηθεί.

Το ταξίδι της αγέλης έχει σαγηνεύσει την Κίνα και οι ελέφαντες φαίνεται μέχρι στιγμής πως χαίρουν άκρας υγείας.

Πάντως, κατά τη διαδρομή των 500 χιλιομέτρων δυστυχώς ευθύνονται για καταστροφές σε καλλιέργειες που ξεπερνούν το ένα εκατ. δολάρια.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: