Εμβόλιο Moderna: Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια σε φιαλίδια στην Ιαπωνία

Εμβόλιο Moderna: Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια σε φιαλίδια στην Ιαπωνία  Μια ξένη ουσία βρέθηκε σε παρτίδα εμβολίου κατά του κορονοϊού της Moderna στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το BBC. Συγκεκριμένα, ένας φαρμακοποιός διέκρινε πολλά μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο του εμβολίου στην περιφέρεια Καναγκάουα. Σημειώνεται πως περίπου 3.790 άτομα είχαν προλάβει να εμβολιαστούν από τη συγκεκριμένη παρτίδα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες μια ακόμα παρτίδα περίπου 1,63 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού της Moderna είχε αποσυρθεί λόγω μόλυνσης.

Στη νέα περίπτωση ο φαρμακοποιός εντόπισε μαύρα σωματίδια να επιπλέουν στο φιαλίδιο, ενώ άμεσα ο εγχώριος διανομέας απέσυρε όλη την παρτίδα.

Παράλληλα, η Takeda Pharmaceutical, που πουλά και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε αναστείλει τη χρησιμοποίηση τριών παρτίδων του εμβολίου αφού βρέθηκαν «ξένα υλικά» σε μερικές δόσεις μιας παρτίδας περίπου 560.000 φιαλιδίων. Η ισπανική εταιρεία που εμφιαλώνει το εμβόλιο ανέφερε ότι μια ελαττωματική γραμμή παραγωγής μπορεί να ευθύνεται για τα μαύρα σωματίδια.

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι ξένες ύλες που βρέθηκαν στα εμβόλιο στη νότια περιφέρεια της Οκινάουα οφείλονται σε λανθασμένες εισαγωγές βελόνων στα φιαλίδια.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: