Μίνα Γκάγκα: Ίσως αποφασιστεί rapid test για τους ανεμβολίαστους στα σουπερμάρκετ

Μίνα Γκάγκα: Ίσως αποφασιστεί rapid test για τους ανεμβολίαστους στα σουπερμάρκετ  Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει.

Συγκεκριμένα, η Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως δεν αποκλείεται να συζητηθεί το μέτρο οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test πριν εισέλθουν στα σουπερμάρκετ.

Ωστόσο, η Μίνα Γκάγκα έσπευσε να σημειώσει πως το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται στα σουπερμάρκετ, καθώς τηρούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «με την έννοια να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι που είναι εμβολιασμένοι και ο ίδιος από άλλους που είναι ανεμβολίαστοι. Είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Όμως, δεν έχουμε παρατηρήσει αυξημένο πρόβλημα από τα σούπερ μάρκετ, διότι τηρείται η χρήση της μάσκας. Επίσης, δεν υπάρχει σύσταση από την Επιτροπή για άλλα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Σχολίασε τα μέτρα που έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται στη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε όλα τα Κράτη υπάρχει έξαρση στα κρούσματα και στους θανάτους. Παράλληλα πάνε τα μέτρα. Μπορεί και εδώ να αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Lockdown έχουμε πει πως δεν θα κάνουμε. Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχει τεστ για να μην κολλήσει κάποιος άλλος, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία λένε ότι ούτε ο ίδιος ο πολίτης πρέπει να “εκτεθεί” κατά κάποιον τρόπο».

Η ίδια σημείωσε πως: «Οι προτάσεις συζητιούνται συνεχώς από την Επιτροπή. Υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση καθημερινά. Αν χρειαστεί να ληφθούν και άλλα μέτρα, θα ληφθούν. Πρέπει να μας πει η Επιτροπή την πρόταση για να έρθει να συζητηθεί για να γίνει μέτρο».

«Πιθανότατα θα αυξηθούν οι ανάγκες για διασωληνωμένους, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς και κάποιοι θα χρειαστούν διασωλήνωση. Έχουν δημιουργηθεί περίπου 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ. Μέχρι πριν μια εβδομάδα ήταν μισά – μισά για ασθενείς με κορονοϊό και τους υπόλοιπους ασθενείς. Τώρα μετατρέπουμε περισσότερα για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό», ανέφερε.

Σε ερώτηση τι συμβαίνει με όσους πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σημείωσε ότι «καθημερινά μπορεί να διασωληνωθούν άρρωστοι και σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και σε κλινικές.

Στο διάστημα της πανδημίας, στην κλινική μου, διασωληνώσαμε 10 ανθρώπους και διακομίστηκαν μετά στην ΜΕΘ. Πέθανε μόνο μια γυναίκα, καρκινοπαθής, ο θάνατος της οποίας ήταν αναπόφευκτος. Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες η μεταφορά στην ΜΕΘ σε άλλο νοσοκομείο. Για κάποιους ασθενείς μπορεί η αναμονή να είναι ώρες, για άλλους περισσότερο. Γενικά δεν πεθαίνει κόσμος εκτός ΜΕΘ, διότι δεν λαμβάνει τις κατάλληλες παροχές. Κάθε χειμώνα έχουμε περιόδους με αυξημένες ανάγκες».

Πρόσθεσε πως «δεν παρατηρήθηκε έλλειψη σε κανένα νοσοκομείο για οξυγόνο. Τα πιο πολλά νοσοκομεία άλλαξαν από πέρσι τα δίκτυα και έχουν διπλές δεξαμενές και έχουν ευχέρεια για παροχή πολλαπλάσια των αναγκών που μπορεί να προκύψουν».

Για την επίταξη ανέφερε: «Περιμένουμε τις απαντήσεις των ιδιωτών ιατρών. Χθες, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων μας είπαν ότι θα υπάρξει ανταπόκριση, να δούμε τους αριθμούς αύριο και θα δούμε τι πρόκειται να γίνει με την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών».

Τέλος, αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς λέγοντας πως «έχουμε ένα ποσοστό εμβολιασμού στους ενήλικες πάνω από το 70%. Στην αρχή λέγαμε αυτό το ποσοστό θα χρειαζόταν για ένα τείχος ανοσίας. Στα πολύ μικρά παιδιά, στους νέους είναι τα υψηλότερα ποσοστά των ανεμβολίαστων, ενώ μας προβληματίζουν οι ανεμβολίαστοι των ατόμων άνω των 65 ετών».

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

2 thoughts on “Μίνα Γκάγκα: Ίσως αποφασιστεί rapid test για τους ανεμβολίαστους στα σουπερμάρκετ

  1. το άνω των 65, σημαίνει ότι είναι αυτοί που γεννήθηκαν πριν το 1956. Δηλαδή αυτοί οι οποίοι έζησαν και έχουν στην εμπειρία τους τις εποχές χωρίς τηλεόραση, κινητά, σε πλατείες, με τις ίδιες ουρές σε Δεη, Οτε, Ευδαπ, Ελτα, τραπεζες, με χειροποίητες μπάλες και κούκλες, με τα πρώτα γαριδάκια Mr Chip που φορούσε καπέλο κτλ. Φυσικά για όσους ακόμα θυμούνται και έχουν την μνήμη για να συγκρίνουν.
    Το 56 σε καθρέπτη δείχνει το 65;
    Ευχαριστώ

  2. Εαν δεν προβληματίζονται οι ίδιοι (οι ανω των 65 ετών) εσείς κυρία μου τι πρόβλημα έχετε, άλλωστε αφου ήταν ικανοί να συντηρήσουν οικογένειες και να πληρώνουν τους φόρους που τους βάζατε και να εκτίσουν την θητεία τους στο στρατό (οι άνδρες), θα μπορούν να αποφασίσουν και για την υγεία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: