ΗΠΑ σε Ουκρανία: Η Ρωσία είναι πιθανό να εισβάλει μέσα στις επόμενες 48 ώρες

ΗΠΑ σε Ουκρανία: Η Ρωσία είναι πιθανό να εισβάλει μέσα στις επόμενες 48 ώρες  Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Ουκρανία ότι είναι πιθανή η εισβολή της Ρωσίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες, όπως μετέδωσε το Newsweek, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια εισβολή εντός 48 ωρών με βάση τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ», δήλωσε στο Newsweek Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση.

«Επιπλέον», πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος, «οι αναφορές από παρατηρητές αεροσκαφών δείχνουν ότι η Ρωσία παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο νωρίτερα σήμερα, πετώντας πιθανά αναγνωριστικά αεροσκάφη για σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από την Ουκρανία».

Ο δεύτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει με μια επίθεση στον κυβερνοχώρο, ακολουθούμενη από μια χερσαία εισβολή που πιθανότατα θα συμβεί τη νύχτα. Και οι δύο αξιωματούχοι υποστήριξαν, ωστόσο, ότι τα σχέδια της Ρωσίας θα μπορούσαν να αλλάξουν με βάση τις καθημερινές εξελίξεις.

Το CNN μετέδωσε πως, σύμφωνα με πηγή από τον Λευκό Οίκο, η πιθανότερη περιοχή για την εισβολή των Ρώσων είναι η βορειοανατολική πόλη Καρκίβ.

Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό καθ’ οδόν προς το Ντονέτσκ

Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα, η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: