Ζαχάροβα για απέλαση Ρώσων διπλωματών: Δεσμοί αιώνων θυσιάζονται – Θα απαντήσουμε κατάλληλα

Ζαχάροβα για απέλαση Ρώσων διπλωματών: Δεσμοί αιώνων θυσιάζονται – Θα απαντήσουμε κατάλληλα  Οργισμένη είναι η αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει 12 διπλωμάτες της πρεσβείας, λόγω των όσων γίνονται στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή της η Μαρία Ζαχάροβα αναφέρει πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση για τις Ρωσοελληνικές σχέσεις, και πως η Ρωσία θα απαντήσει «κατάλληλα».

Υποστηρίζει επίσης πως αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού.

 

Αναλυτικά η δήλωση της Ζαχάροβα

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «personae nоn gratae».

Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Είναι λυπηρό που οι αιώνες ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της «διατλαντικής αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Αν και τώρα γίνονται όλα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς μας δεσμούς και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

Η Αθήνα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση.  Θα απαντήσουμε κατάλληλα.»

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: