Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα  Πρόκειται για έναν 61χρονο τουρίστα από το Μαρόκο, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας χτες μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ακόμη ένα ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης μέχρι να αποδειχτεί αν πάσχει ή όχι από την συγκεκριμένη νόσο.

Πρόκειται για έναν 61χρονο τουρίστα από το Μαρόκο, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας χτες μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ο άνδρας έβγαλε φουσκάλες στο σώμα του με αποτέλεσμα να επισκεφτεί μόνος του το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Οι γιατροί εκεί αποφάσισαν να στείλουν δείγμα του  σε εργαστήριο αναφοράς της συμπρωτεύουσας για έλεγχο.

Ο 61χρονος βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές

Μέχρι στιγμής πάντως τα συμπτώματά του είναι μόνο δερματικά.

Σημειώνεται πως θα γίνει ιχνηλάτηση σε όσους είχαν στενή επαφή μαζί του, εντούτοις οι αρχές υπογραμμίζουν πως ο ιός δεν μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο που διασπείρεται ο κοροναϊός.

Συγκεκριμένα η μετάδοση γίνεται δυσκολότερα και συγκεκριμένα από χοντρά σταγονίδια, με παρατεταμένη στενή επαφή, με υγρά από τις δερματικές βλάβες ή από μολυσμένα υλικά (σεντόνια).

Οι αρχές και κυρίως ο ΕΟΔΥ  δηλώνουν ότι βρίσκονται σε εγρήγορση και όχι σε ανησυχία διότι ο στόχος είναι να αποτραπεί η διασπορά.

Σημειώνεται πως στις 22 Μαΐου ακόμη ένας τουρίστας είχε μπει στην απομόνωση ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, ωστόσο τελικά αποδείχτηκε πως είχε ανεμβολογιά.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: