Ενεργειακή κρίση – Μεντβέντεβ: Δεν φταίει η Ρωσία που οι Ευρωπαίοι θα ξεπαγιάσουν φέτος τον χειμώνα

Ενεργειακή κρίση - Μεντβέντεβ: Δεν φταίει η Ρωσία που οι Ευρωπαίοι θα ξεπαγιάσουν φέτος τον χειμώνα  Καμία ευθύνη δεν φέρει η Ρωσία για το γεγονός πως «οι απλοί Ευρωπαίοι πολίτες θα παγώσουν στα σπίτια τους φέτος τον χειμώνα», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρωθυπυοργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ακόμα, ανέφερε πως η Ρωσία δεν ευθύνεται για τον υψηλό πληθωρισμό και τις απώλειες που καταγράφουν οι δυτικές εταιρειές, λόγω της διακοπής επενδύσεων στη ρωσική οικονομία.

«Είναι γεγονός πως οι ανόητοι Ευρωπαίοι εξαπατήθηκαν κυνικά από τους Αμερικανούς, οι οποίοι του ανάγκασαν να επωμιστούν τις πιο οδυνηρές συνέπειες από την εφαρμογή των κυρώσεων. Το γεγονός είναι ότι οι απλοί Ευρωπαίοι θα ξεπαγιάσουν στα σπίτια τους αυτόν τον χειμώνα», είπε. στο κανάλι του στο Telegram.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η ηγεσία της ΕΕ έχει χάσει εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα και αναγκάζει τους Ουκρανούς να θυσιάσουν τη ζωή τους για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Οι τρελοί του χωριού που αυτοαποκαλούνται ηγεσία της ΕΕ έχουν χάσει εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα και αναγκάζουν τους άτυχους Ουκρανούς να θυσιάσουν τη ζωή τους για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε ο Μεντβέντεφ, επισημαίνοντας παράλληλα πως «πολυάριθμοι πολιτικοί απατεώνες» χειραγωγούν το θέμα της αποκατάστασης της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας εντός των πρώην συνόρων της «με βάση νέες στρατιωτικές διαταγές και την περικοπή των χρηματικών ροών που διατίθενται στο καθεστώς του Κιέβου».

Την ίδια στιγμή, τόνισε ο Μεντβέντεφ, το ΝΑΤΟ συνεχίζει «αντίθετα με τη λογική» να πλησιάζει τα σύνορα της Ρωσίας, δημιουργώντας «μια πραγματική απειλή παγκόσμιας σύγκρουσης και το θάνατο ενός σημαντικού μέρους της ανθρωπότητας».

Τέλος, ανέφερε πως η Ουκρανία μπορεί τελικά να χάσει «τα απομεινάρια της κρατικής κυριαρχίας και να εξαφανιστεί εντελώς από τον παγκόσμιο χάρτη».

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: