Ρωσία: Και η Ελλάδα στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες»

Ρωσία: Και η Ελλάδα στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες»

Έμοιαζε μονόδρομος η εξέλιξη αυτή δεδομένης της θέσης που έχει πάρει από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία η Ελλάδα αλλά και το πόσες φορές η Ρωσία έχει δημόσια εκφράσει τη δυσαρέσκεια της και για τη χώρα μας. Πλέον, όμως, έγινε και με διάταγμα!

Η Ρωσία πρόσθεσε στη «μαύρη λίστα της», τη λίστα με τις χώρες που αποκαλεί «μη φιλικές» και την Ελλάδα. Μαζί μας «μπήκαν» η Κροατία, η Δανία, η Σλοβενία και η Σλοβακία.

Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε στις 20 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», αναφέρεται στο έγγραφο με την διεύρυνση του καταλόγου των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό των ατόμων που στο έδαφος της Ρωσίας με τα οποία διπλωματικές αποστολές «μη φιλικών χωρών» και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας.

Η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16, ενώ η Σλοβενία και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλάβουν καθόλου υπαλλήλους στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «η λίστα δεν είναι οριστική και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών (…) ενδέχεται να διευρυνθεί».

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: