Καταιγισμός πυρών στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου: Ηχούν σειρήνες πολιτικής άμυνας – Συμπλοκές Αλβανών & Σέρβων- Aπευθύνει διάγγελμα ο Α.Βούτσιτς

Καταιγισμός πυρών στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου: Ηχούν σειρήνες πολιτικής άμυνας – Συμπλοκές Αλβανών & Σέρβων- Aπευθύνει διάγγελμα ο Α.Βούτσιτς  Αιφνιδιαστική κλιμάκωση έχει σημειωθεί μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου τις τελευταίες ώρες καθώς έχουν σημειωθεί ένοπλες συμπλοκές μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στην περιοχή. Στην Μιτροβίτσα ηχούν εδώ και 1,5 ώρα οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Σερβίας θα απευθύνει διάγγελμα προς τον σερβικό λαό σε λίγη ώρα ενώ ο Στρατός τέθηκε σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. Ήδη σερβικές ειδικές δυνάμεις λαμβάνουν θέσεις μάχης στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Σερβικές πηγές κάνουν λόγο για ευθείες ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δυνάμεων των δύο χωρών. Η πληροφορία αυτή μεταφέρεται με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Υπάρχει πληροφορία και για έναν τραυματία Σέρβο

Οι σειρήνες πολιτικής άμυνας ηχούν επίσης και στην Σερβία στις περιοχές που συνορεύουν με το Κοσσυφοπέδιο.

Σειρήνες και πυροβολισμοί έχουν αναφερθεί στην περιοχή του Νόβι Παζάρ της Σερβίας κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο. Σερβικές πηγές μιλούν για πυροβολισμούς και στο Kolašin.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εκκλησίες χτυπούν ασταμάτητα τις καμπάνες στην περιοχή της Μιτροβίτσα.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: