Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Έρχονται «εμβόλια σαν σπρέι» που θα εμποδίζουν τη μετάδοση του κορονοϊού

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Έρχονται «εμβόλια σαν σπρέι» που θα εμποδίζουν τη μετάδοση του κορονοϊού  Σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται μια νέα μορφή «εμβολίων» κατά του κορονοϊού και συγκεκριμένα σπρέι για τη μύτη που θα εμποδίζουν τη μετάδοση. Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, πως σύντομα θα έχουμε δύο είδη εμβολίων, τα οποία θα είναι αποτελεσματικότερα. «Η βέλτιστη στρατηγική είναι να μην κυνηγάμε τον κορονοϊό που αλλάζει, αλλά να πάμε σε εμβόλια που απευθύνονται στα κομμάτια του ιού που δεν αλλάζουν από στέλεχος σε στέλεχος. Άρα, αυτά τα εμβόλια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια.

Επίσης, θα έχουμε και τα “τοπικά εμβόλια”, τα εισπνεόμενα, που θα είναι σαν σπρέι για τη μύτη για να μειώνουν τη μετάδοση. Οι εταιρείες που τα έχουν σε φάση ανάπτυξης, διαπραγματεύονται το μέγεθος της χρηματοδότησης με την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να τα παράξουν πολύ πιο γρήγορα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός πως το καλοκαίρι καταγράφηκαν πολλά κρούσματα και αρκετοί θάνατοι, έχουμε φτάσει σε μια φάση που έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: