Ένα μυστηριώδες χρυσό αυγό βρέθηκε στην Αλάσκα: Οι επιστήμονες λένε πως δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο
Ένα μυστηριώδες χρυσό αυγό βρέθηκε στην Αλάσκα: Οι επιστήμονες λένε πως δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο
Η ανοιχτή τρύπα στο μπροστινό μέρος του αντικειμένου παραμένει ένα μυστήριο, με τους ειδικούς να εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μιας συνάντησης με κάποιο άλλο θαλάσσιο πλάσμα.

Ένα μυστηριώδες «χρυσό αυγό» ανακαλύφθηκε στον πυθμένα της θάλασσας στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας, αφήνοντας τους ειδικούς άναυδους από την ασυνήθιστη εμφάνισή του. Αυτό το αινιγματικό αντικείμενο, που θυμίζει το αυγό του facehugger από την ταινία Alien ή ένα δημιούργημα από το εργοστάσιο του Willy Wonka, έχει εγείρει πολλά ερωτήματα.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) περιέγραψε το γυαλιστερό αντικείμενο ως λεπτό στην αφή, που μοιάζει με ιστό δέρματος. Ενώ η ακριβής φύση του παραμένει ένα μυστήριο, οι ειδικοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι περίβλημα αυγού ή ενδεχομένως τα υπολείμματα ενός θαλάσσιου σπόγγου.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της ανακάλυψής του, ένας ερευνητής παρατήρησε: «Κάτι προσπάθησε να μπει μέσα… ή να βγει έξω», προσθέτοντας στην ίντριγκα που περιβάλλει αυτό το εύρημα. Το «αυγό» εντοπίστηκε σε βάθος δύο χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια μιας αποστολής υπό την ηγεσία της NOAA, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση, προκαλώντας την περιέργεια των τηλεθεατών.

Αντί να το αφήσουν ανέγγιχτο, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν τηλεχειριζόμενο βραχίονα για να ανασύρει απαλά το αντικείμενο από τη βραχώδη θέση ανάπαυσής του. Στη συνέχεια, αναρροφήθηκε προσεκτικά σε ένα σωλήνα για να μεταφερθεί στην ακτή, όπου η εξέταση DNA σε εργαστήριο μπορεί να ρίξει φως στην πραγματική του φύση.

Η ανοιχτή τρύπα στο μπροστινό μέρος του αντικειμένου παραμένει ένα μυστήριο, με τους ειδικούς να εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μιας συνάντησης με κάποιο άλλο θαλάσσιο πλάσμα. Όπως το έθεσε ένας ερευνητής: “Ελπίζω μόνο ότι όταν το τρυπήσουμε, κάτι δεν θα αποφασίσει να βγει έξω”. Η ανακάλυψη αυτή έχει αφήσει σε πολλούς μια απόκοσμη αίσθηση γοητείας, που μοιάζει με την αγωνία μιας ταινίας τρόμου επιστημονικής φαντασίας, θυμίζοντας το Alien του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: