Φαινόμενο στον Ήλιο προβληματίζει τους ειδικούς | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Φαινόμενο στον Ήλιο προβληματίζει τους ειδικούς

13 Μαρτίου 2012 08:12:00

Ένα φαινόμενο που έγινε αντιληπτό από δορυφόρο της NASA παρατήρησης του Ήλιου έχει δημιουργήσει ερωτηματικά προβληματίζοντας επιστήμονες και ενασχολούμενους με τα όσα συμβαίνουν στο ηλιακό μας σύστημα. Ο λόγος για μια σκοτεινή σφαίρα η οποία εμφανίστηκε στις φωτογραφίες του δυναμικού ηλιακού παρατηρητηρίου ή αλλιώς SDO (Solar Dynamics Observatory) της NASA. 
 Το SDO είναι ουσιαστικά ένας δορυφόρος ο οποίος χρησιμοποιεί τρεις κύριες διατάξεις παρατήρησης μέσα από τις οποίες παρακολουθείται καθημερινά η ηλιακή δραστηριότητα. Σε μια από αυτές και πιο συγκεκριμένα στην διάταξη απεικόνισης ηλιακής ατμόσφαιρας ΑΙΑ (Atmospheric Imaging Assembly) στην παρατήρηση στο υπεριώδες φάσμα και στις συχνότητες 17,1, 19,3 και 30,4 nm) αποκαλύφθηκε μια τεράστιας έκτασης ανωμαλία τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερη από τη Γη, η οποία δείχνει να «συνδέεται μέσω μιας CME δηλαδή μιας εκτόξευσης πλάσματος από τον Ήλιο με την ηλιόσφαιρα.
Το φαινόμενο είναι άγνωστο εάν έχει παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν και πολλοί έσπευσαν να το παρομοιάσουν με κάποιο άγνωστο σώμα το οποίο έχει πλησιάσει τον Ήλιο.

 

 Πιο ψύχραιμες γνώμες μιλούν για το φαινόμενο της «κοιλότητας πλάσματος» το οποίο παρατηρείται κοντά σε CME. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, που α μη τι άλλο όλοι ελπίζουν να μην πρόκειται για κάποια τεχνητή ή φυσική κατασκευή. 

ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: