Νέα είδη μυρμηγκιών ανακαλύφθηκαν στις Φιλιππίνες | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Νέα είδη μυρμηγκιών ανακαλύφθηκαν στις Φιλιππίνες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΦΥΣΗ
28 Ιουνίου 2012 11:33:00

Με μεγαλύτερα σαγόνια τα άγνωστα μέχρι σήμερα έντομα

Περίπου 40 νέα είδη μυρμηγκιών ανακαλύφθηκαν στις Φιλιππίνες από τον ερευνητή David General. Τα άγνωστα μέχρι σήμερα είδη ανήκουν σε 11 διαφορετικά γένη (την ταξινόμηση πάνω από τα είδη). Η ανακάλυψη τόσων πολλών νέων οικογενειών μυρμηγκιών είναι εντυπωσιακή, σύμφωνα με τον General.

Συνολικά τα είδη μυρμηγκιών στη χώρα φτάνουν πλέον τα 92, γεγονός που κάνει τις Φιλιππίνες να κατέχουν κοντά στο 1/3 των οικογενειών που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Τα νέα είδη, σε κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά για τα μυρμήγκια, δεν φαίνονται να έχουν διαφορές από τα γνωστά μυρμήγκια.

Ο General όμως δηλώνει ότι ένα από τα νέα είδη έχει ξεχωριστό στόμα με σαγόνια που εκτείνονται στο σώμα των μυρμηγκιών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα έντομα αυτά «χρησιμοποιούν τα σαγόνια τους σαν χέρια για να χειριστούν το περιβάλλον τους», όπως δηλώνει ο David General.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: