Ο ΟΑΕΕ ψάχνει για 120 εκατ. ευρώ για να καταβάλει συντάξεις | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ο ΟΑΕΕ ψάχνει για 120 εκατ. ευρώ για να καταβάλει συντάξεις

25 Αυγούστου 2015 21:24:00

Όχι μόνο το ΙΚΑ αλλά και ο ΟΑΕΕ αναζητά ρευστό για την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων των επόμενων μηνών αρχής γενομένης από εκείνες του Σεπτεμβρίου. Oι συντάξεις του ΟΑΕΕ θα καταβληθούν στις 1-2 Σεπτεμβρίου.
Υπηρεσιακά στελέχη του Υπ. Εργασίας αναφέρουν στο Capital.gr πως έχει “προϋπολογιστεί” ένα ποσό της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ να δοθεί στον ΟΑΕΕ προκειμένου να καλύψει πλήρως τις ανάγκες χρηματοδότησης των συντάξεων του για το Σεπτέμβριο και το μόνο που εκκρεμεί να αποφασιστεί είναι αν αυτό το ποσό θα αποδοθεί από τα “υπό κατανομή κονδύλια” του κρατικού προϋπολογισμού ή από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Τα 120 εκατ. ευρώ τα οποία αναζητά ο ΟΑΕΕ αντιστοιχούν στο 45% περίπου των απαιτούμενων κεφαλαίων (συνολικά 274 εκατ. ευρώ) για την καταβολή των συντάξεων σε μηνιαία βάση.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή εν μέσω τραπεζικής αργίας και capital controls, ο ΟΑΕΕ εισέπραξε 210 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές έναντι 160 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2014.
Υπενθυμίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ αποφάσισε να ζητήσει 180 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ και άλλα 110 εκατ. ευρώ (ως βραχυπρόθεσμο δάνειο) από το ταμείο ασφάλισης του Δημοσίου και το Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ), προκειμένου να καλύψει το 30% των δαπανών που απαιτούνται για την καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου οι οποίες πρέπει να καταβληθούν στις 28 Αυγούστου.
Εξάλλου και το Ταμείο Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ) ζήτησε από το ΑΚΑΓΕ 20 εκατ. ευρώ για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των συντάξεων Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, κλείνοντας “τρύπες” που αντιστοιχούν στο 71% των μηνιαίων συνταξιοδοτικών δαπανών του (14 εκατ. ευρώ). Το ΤΑΝ μάλιστα είχε δανειστεί κατά τους προηγούμενες μήνες ορισμένα ποσά από το ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικών) και το ΤΣΑΥ (ιατρών) με τα οποία “συστεγάζεται” στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Επαγγελματιών.
ΠΗΓΗ : CAPITAL


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: