Πρωτοφανής εθνική γκάφα από τον υπουργό Πολιτισμού! “Nα μην πάμε νομικά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα γιατί μπορεί να χάσουμε” | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Πρωτοφανής εθνική γκάφα από τον υπουργό Πολιτισμού! “Nα μην πάμε νομικά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα γιατί μπορεί να χάσουμε”

8 Δεκεμβρίου 2015 22:40:00

– Ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως η τάση είναι να μην προχωρήσει νομικά η διαδικασία
– Την υπόθεση είχε αναλάβει δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο που εργάζεται η κα Κλούνεϊ
– Ο κ. Τασούλας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η τωρινή κυβέρνηση αρνήθηκε να παραλάβει τη γνωμάτευση του δικηγορικού γραφείου στο Λονδίνο
– Η γνωμάτευση έτσι παραδόθηκε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο
– Όλοι οι βουλευτές μέσα στην Επιτροπή της Βουλής πάγωσαν όταν άκουσαν τον κ. Μπαλτά

Απίστευτη εθνική γκάφα του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάκου που μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ανέφερε πως «η τάση είναι να μην προχωρήσουμε νομικά στην διεκδίκηση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε (!) το αντίστοιχο δικαστήριο.. και σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύσει η ελληνική προσπάθεια…»!


Η δημόσια αυτή αναφορά του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και της καταγραφής της στα Πρακτικά της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής κατά τη συζήτηση της «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας Οδηγίας σχετικά με την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών, που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφος κράτους-μέλους» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Πολιτισμού και βουλευτής της ΝΔ Κώστα Τασούλα που δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως «η επίσημη άποψη από τον υπουργό ότι δεν πάμε διεθνή δικαστήρια γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε την υπόθεση είναι μια απαράδεκτη άποψη, και προφανώς όχι γιατί ενισχύει την αστήρικτη επιχειρηματολογία της Αγγλικής πλευράς, αλλά επειδή προεξοφλεί άδικα και χωρίς λόγο κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει πάρα πολλά επιχειρήματα.
Η γνωμάτευση που πήραμε από το δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου που εργάζεται η κ. Κλούνεϊ και οι άλλοι δύο σπουδαίοι δικηγόροι Πάλεμπ Στιβεν, όχι μόνο μας προσέφερε μια πολύτιμη νομική συμβουλή, αλλά και μια παγκόσμια ανεκτίμητη δημοσιότητα υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων». Σας θυμίζω, πρόσθεσε, πως μόνο την περίοδο του Νοεμβρίου του 2014 που είχε κινηθεί η σχετική πρωτοβουλία είχαμε τρεις ερωτήσεις στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, με τις οποίες ζητούσαν την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα»!.
Ο κ. Κώστας Τασούλας, μάλιστα πρόσθεσε ότι « η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να στερηθεί μια νέα ευνοϊκή παγκόσμια δημοσιότητα υπέρ της Επιστροφής που θα μπορούσε να είχε… Αντ’ αυτού, όμως, η Κυβέρνηση, δείχνοντας μικρότητα ίσως επειδή αυτή η πρωτοβουλία κινήθηκε από την προηγούμενη περίπτωση, αρνήθηκε να παραλάβει την ογκώδη θετική γνωμάτευση περί της νομικής διεκδίκησης από την έγκριτη δικηγορική εταιρεία και αυτή παραδόθηκε μέσω της πρεσβείας μας στο Λονδίνο, τον περασμένο Αύγουστο! Και να σκεφτεί κανείς ότι η δικηγορική αμοιβή για αυτή την γνωμάτευση που επέφερε και νέα μεγάλη διεθνή δημοσιότητα στην ελληνική διαχρονική διεκδίκηση από την Μεγάλη Βρετανία, το κόστος της, περίπου 220.000 λίρες Αγγλίας καλύφθηκε αποκλειστικά από χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί να είναι ανώνυμος» και όχι από το Δημόσιο.
Η δήλωση του υπουργού Πολιτισμούς Αριστείδη Μπαλτά ότι « ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο…» πάγωσε τους βουλευτές καθώς όπως σχολίαζαν ακόμα και έτσι να είναι τα πράγματα δεν ουσιαστικά παρέχεις επιχειρήματα στο Βρετανικό Μουσείο και την Βρετανική κυβέρνηση.
‘Αλλωστε δεν ήταν τυχαίο ότι ο προκάτοχος του κ. Αριστείδης Μπαλτά στο υπουργείο Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης παρόλο που είχε «παγώσει» τη νομική διεκδίκηση όταν αναφερόταν σε αυτή την πτυχή της υπόθεσης ήταν πολύ προσεκτικός για να μην «αδυνατήσει» την εθνική υπόθεση και οι δηλώσεις του να αποτελέσουν «ταφόπλακα « σε ότι αφορά τη νομικής της διάστασης της διεκδίκησης .
ΠΗΓΗ NEWSIT


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: