Την πρώτη κβαντική τηλεμεταφορά μεταξύ του χώρου και της Γη θα την επιχειρήσουν στην Κίνα ! !
 

Την πρώτη κβαντική τηλεμεταφορά μεταξύ του χώρου και της Γη θα την επιχειρήσουν στην Κίνα ! !
Η κατάσταση των σωματιδίων ενός σώματος θα μεταδοθεί από…
ένα σημείο στο έδαφος σε ένα άλλο σημείο του εδάφους με τη βοήθεια διαστημικού δορυφόρου, ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά ειδικά για αυτό το πείραμα.
ΜΌΣΧΑ, 15 Ιανουαρίου — RIA novosti. Οι Κινέζοι επιστήμονες σκοπεύουν το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους να πραγματοποιήσουν το πρώτο στον κόσμο πείραμα της κβαντικής τηλεμεταφοράς σε απόσταση περίπου 1.200 χιλιόμετρα, αναφέρει η ιστοσελίδα Nature.
Το πείραμα της φυσικής θα διεξαχθεί από τους επιστήμονες του Κινέζικου πανεπιστημίου Επιστήμης και τεχνολογίας από κοινού με τους συναδέλφους τους από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας.
Η κατάσταση των σωματιδίων ενός σώματος θα μεταδοθεί από ένα σημείο στο έδαφος σε ένα άλλο σημείο του εδάφους με τη βοήθεια διαστημικού δορυφόρου, ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά ειδικά για αυτό το πείραμα.
Στο πρώτο στάδιο του φυσικού πειράματος από την Κίνα υπολογίζεται να ελέγξουν την κρυπτογραφική σχέση μεταξύ του Πεκίνου και της Βιέννης. Στο δεύτερο στάδιο της έρευνας προβλέπεται η διεξαγωγή κβαντικής τηλεμεταφοράς φωτονίων μεταξύ των σταθμών του Delinje και Λιτσιανγκ.
Στο μέλλον οι επιστήμονες από την Κίνα σχεδιάζουν ένα παρόμοιο πείραμα με την αποστολή της κατάστασης των σωματιδίων μεταξύ Γης και Σελήνης.
ΠΗΓΗ http://alert51gr.blogspot.gr
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: