ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ : ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 11. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ : ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 11. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Αναβάθμιση των στόλων στη ευρύτερη περιοχή του Οικόπεδου 11 συντελείται αυτή την στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στη ευρυτερη περιοχή του Οικόπεδου 11 πλέον υπάρχουν 2 φρεγάτες και γίνεται και απλή αναφορά για επιτήρηση υποβρυχίου.
Kατα πληροφορίες στη περιοχή υπάρχει το υποβρύχιο S-352 TCG Dolunay (S-352) ενα υποβρύχιο του 1989  ( 28 ετών )
Απέναντι του το Ελληνικό Ναυτικό έχει στείλει υποβρύχια τύπου Υ/Β τ.”ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” ηλικίας μόνο 2 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ στην Ευρύτερη περιοχή υπάρχουν  Ελληνικά υποβρύχια ( πληθυντικός αριθμός)  σε στρατηγικές αποστάσεις από το οικόπεδο 11. Ο Ανώτερος Αξιωματικός που μας μίλησε είπε χαρακτηριστικά ” Το ξέρουν όλοι ότι τίποτα δεν περνάει από τα σκοπευτρα των υποβρυχίων μας. “

Πάντως στη Ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και άλλα υποβρύχια από τις δυνάμεις Ισραήλ ,Αμερικής και Ρωσίας.
Όπως δήλωσε ο Ανώτερος Αξιωματικός στην ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ : ” ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ”

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΤΥΠΟΥ Υ/Β τ.”ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΟΥΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΗΚΟΣ: 65,30m
ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΛΑΤΟΣ: 6,3m
ΥΨΟΣ (ΑΝΕΥ ΙΣΤΩΝ): 13m 
ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 1688tn
ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΣΗ: 1858tn
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 10,5kns
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΣΗ: 21kns

ΠΡΟΩΣΗ
Η πρόωση θα επιτυγχάνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW σε συνδυασμό με το σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP), την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμων. Το σύστημα αυτό απαλλάσσει τα Υ/Β αυτού του τύπου (όποτε επιχειρησιακά απαιτείται) από την διαδικασία εκτελέσεως αναπνευστήρα για τη φόρτιση των συστοιχιών του, μια διαδικασία που καθιστά τα Υ/Β ευάλωτα σε εντοπισμό από ανθυποβρυχιακές μονάδες.
ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ
Τα Υ/Β κλάσεως 214 θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με τις κεραίες, πομπούς και δέκτες που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους.
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού θα φέρουν το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK, του οποίου οι κονσόλες με τη δυνατότητα της μεταξύ τους εναλλαγής λειτουργιών, θα αποτελούν τα απαραίτητα συστήματα ναυτιλιακής έρευνας, όπως RADAR, ESM, GPS, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ κ.τ.λ. Φυσικά πολλά σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως ιστοί OPTRONIC με πολλές δυνατότητες απεικόνισης θα αποτελούν σημαντικά ναυτιλιακά αλλά και επιχειρησιακά βοηθήματα.
ΟΠΛΙΣΜΟΣ
Στο οπλικό Σύστημα ISUS ολοκληρώνονται, τόσο οι τορπίλλες, όσο και τα Κατευθυνόμενα Βλήματα SUBHARPOON , τα οποία θα φέρει το Υ/Β στους 8 Τ/Σ και στις θέσεις εφεδρικών όπλων.
SONAR
Στο ίδιο οπλικό σύστημα ενσωματώνεται, παθητικό SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR και άλλες υποβοηθητικές λειτουργίες για την στοχοποίηση και επίλυση προβλήματος βολής.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Το προσωπικό Υ/Β τ. “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” συνίσταται από 6-7 Αξιωματικούς και από πλήρωμα 28-30 ανδρών (Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών)
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Τα Υ/Β τ. “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” μπορεί να μεταφέρει επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για πλου έως 50 ημέρες, ενώ δεν υφίσταται πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα – λιπαντικά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: