Ο πύραυλός της Β.ΚΟΡΕΑΣ δεν φτάνει μέχρι την Αλάσκα αλλά τη… Νέα Υόρκη»
Ο πύραυλός της Β.ΚΟΡΕΑΣ δεν φτάνει μέχρι την Αλάσκα αλλά τη... Νέα Υόρκη»

Με μεγάλη ανησυχία ανακάλυψαν τελικά στις ΗΠΑ ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε πρόσφατα η Πιονγιάνγκ ανέβηκε επτά φορές ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που σημαίνει ότι ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να φθάσει το πολύ μέχρι την Αλάσκα τελικώς προκύπτει ότι ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει ακόμη και τη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας για το βεληνεκές του νέου πυραύλου ο Τζέφρι Λιούς, καθηγητής στο James Martin Center for Nonproliferation Studies, δήλωσε:
«Ο κόσμος μιλάει για την Αλάσκα, αλλά αυτό απλώς τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. [Ο πύραυλος] έδειξε ότι μπορεί να φθάσει μέχρι την Αλάσκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το μέγιστο βεληνεκές του. Αναλύουμε τις δυνατότητές του και φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερες. Πιθανώς να μπορεί να χτυπήσει τη Νέα Υόρκη. Αυτός ο τελευταίος πήγε επτά φορές υψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Είναι τρομερός πύραυλος.»
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι η πρώτη της δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ήταν επιτυχής
Ο Hwasong 14 ήταν ο πρώτος πύραυλος του είδους του που δοκίμασε το κομμουνιστικό καθεστώς και η εκτόξευσή προκάλεσε ανησυχίες ακόμα και στις ΗΠΑ τςι οποίες ο Κιμ απείλησε ότι θια τις μετατρέψει σε «σωρό από στάχτη».
Το ελάχιστο βεληνεκές του θεωρείται ότι είναι 5.500 χιλιόμετρα και μολονότι σχεδιάστηκε για πυρηνικά πλήγματα, θα μπορούσε να φέρει και χημικά ή βιολογικά όπλα.
Αυτό που ανησυχεί τώρα είναι ποιο είναι πραγματικά το μέγιστο βεληνεκές του

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: