Κλιμακώνουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Κλιμακώνουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

7 Αυγούστου 2017 22:19:00

Η Άγκυρα φαίνεται να ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο καθώς οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αυξάνονται. Σήμερα η γειτονική χώρα σήκωσε δώδεκα αεροσκάφη και προέβη σε 37 παραβιάσεις…

Συγκεκριμένα πέντε σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενοι απο 10 F-16 πραγματοποίησαν 37 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα δέκα μαχητικά αεροσκάφη “συνόδευσαν” σήμερα δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω απο το Αιγαίο. Δύο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν μετά την αναγνώριση και αναχαίτισή τους από ελληνικά μαχητικά, με αποτέλεσμα η αναχαίτιση να καταλήξει σε δύο εμπλοκές. Για την αναγνώριση και αναχαίτισή τους η Πολεμική Αεροπορία σήκωσε 10 μαχητικά επιφυλακής μεταξύ των οποίων κι ενα ζευγαρι Mirage 2000.

Στο πλαίσιο της συντήρησης κλίματος έντασης από την Άγκυρα στο Αιγαίο, τα αεροσκάφη προέβησαν και σε εννέα παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 7η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (5 x 2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 12
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 9
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 37 (όλες από τους σχηματισμούς)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: