Μυστήρια του αρχαίου Περού λύνονται από το διάστημα | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Μυστήρια του αρχαίου Περού λύνονται από το διάστημα

16 Αυγούστου 2017 23:30:00

Δορυφορικές παρατηρήσεις έχουν αποκαλύψει ένα μυστήριο που περιβάλλει μια σειρά από μοναδικές αρχαίες δομές στο νότιο Περού.

Η ερημική περιοχή της Nazca είναι διάσημη για τις γιγαντιαίες αναπαραστάσεις των ανθρώπων, ζώων και φυτών, καθώς και 900 γεωμετρικών σχημάτων, που είναι λαξευμένα στο έδαφος, οι λεγόμενες γραμμές Nazca.
Αλλά οι γραμμές δεν είναι τα μόνα αντικείμενα του πολιτισμού Nazca, που άκμασε στην περιοχή μεταξύ του 200 – 600 μ.Χ. Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης σπειροειδείς, πέτρινες τρύπες, που είναι γνωστές ως «puquios«. Ελάχιστα γνωρίζουμε για αυτά τα υπόγεια υδραγωγεία.

Η Ρόζα Lasaponara και μια ομάδα από το Ινστιτούτο μεθοδολογίας και ανάλυσης του περιβάλλοντος στην Ιταλία πιστεύουν ότι έχουν κάποιες απαντήσεις.
Χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες, ήταν σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα την ύπαρξη των «puquio» σε όλη την περιοχή της Nazca, και να εξετάσουν τη θέση του εξαιρετικά προηγμένου συστήματος των puquio, σε σχέση με τους υδάτινους πόρους των οικισμών.
the-ancient-peruvian-mystery-solved-from-space
Οι ελικοειδείς σήραγγες, συνέλεγαν τον άνεμο μέσα από μια σειρά υπόγειων καναλιών, αναγκάζοντας το νερό να διοχετευθεί σε άγονες περιοχές, ή όπου αυτό ήταν αναγκαίο.
«Οι puquios ήταν το πιο φιλόδοξο υδραυλικό σύστημα, στην περιοχή της Νάσκα. Υπήρχε διαθέσιμο το νερό για όλο το χρόνο, για τη γεωργία, την άρδευση,και τις εγχώριες ανάγκες.» είπε στο BBC. «Αξιοποιώντας τα ανεξάντλητα αποθέματα νερού όλο το χρόνο, το σύστημα puquio συνέβαλε αποδοτικά στην εντατική γεωργία των κοιλάδων σε μια από τις πιο άνυδρες περιοχές του κόσμου.»
Για τις κατασκευές και τη συντήρησή των «puquios» χρησιμοποιήθηκε μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη τεχνολογία, που πιθανότατα βασιζόταν σε ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα, παρόμοιο με αυτό που υιοθετήθηκε για την κατασκευή των περίφημων γραμμικών σχεδίων της Nazca.
ΠΗΓΗ http://apocalypsejohn.com/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: