Προκαλεί η Τουρκία – 60 παραβιάσεις πάνω απο το Αιγαίο | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Προκαλεί η Τουρκία – 60 παραβιάσεις πάνω απο το Αιγαίο

18 Αυγούστου 2017 19:14:00

Την ώρα που διεξαγόταν η διεθνής άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με την ονομασία “CYPFRA-04/17” στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας η Άγκυρα ανέβαζε το θερμόμετρο στο Αιγαίο με 60 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Σε 60 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο προέβησαν (και) σήμερα 14 τουρκικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα οι πέντε σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποίησαν 25 παραβιάσεις. Απο τα δώδεκα μαχητικά τα έξι ήταν οπλισμένα. Επιπλέον 2 αεροσκάφη CN-235 ηλεκτρονικού πολέμου πραγματοποίησαν 35 παραβιάσεις.

Το τουρκικό ζευγάρι των F-16 όμως επέλεξε να μην κατευθυνθεί με το… καλό προς την έξοδο του ελληνικού FIR, έτσι η αναχαίτισή τους κατέληξε σε μία εμπλοκή με τα ελληνικά μαχητικά, στις 12:25 νότια της Ρόδου. Όλα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά επιφυλακής. Ειδικότερα η Πολεμική Αεροπορία “σήκωσε” δέκα αεροσκάφη, 2 απο Λάρισα, 2 απο Άραξο, 2 απο Σκύρο, 1 απο Λήμνο και 3 απο Καστέλι.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 18η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (4 x 2 F-16 & 1 x 4 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 14
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 8
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 60 (οι 35 από τα CN-235)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: