Ο Τραμπ διώχνει τους ξένους εργαζόμενους από τις ΗΠΑ
Ο Τραμπ διώχνει τους ξένους εργαζόμενους από τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να κλείσει την «πόρτα» σε χιλιάδες ξένους εργαζόμενους, ενώ φαίνεται πως δεν θα γλιτώσουν ούτε οι φοιτητές!
Όλα αυτά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal και στο… πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης Τραμπ για περισσότερες δουλειές σε Αμερικανούς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει να μειώσει τον αριθμό ταξιδιωτικών εγγράφων (βίζες) που εκδίδει για προγράμματα ανταλλαγής πολιτιστικού και εργασιακού χαρακτήρα, στα οποία περιλαμβάνονται νταντάδες και εποχικοί υπάλληλοι για το καλοκαίρι.

Ο Τραμπ, του οποίου τα ξενοδοχεία και θέρετρα βασίζονται σε εποχιακούς υπαλλήλους, υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα επαναφέρει τις θέσεις εργασίας για Αμερικανούς πολίτες.
Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει «μεγάλες μειώσεις» στις βίζες πολιτιστικών ανταλλαγών που βασίζονται σε εργασία επί πληρωμή, οι οποίες ανήκουν στο πρόγραμμα J-1.
Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της κατηγορίας J-1 περιλαμβάνουν και τους φοιτητές, αλλά αυτές οι βίζες (για σπουδές) δεν επανεξετάζονται για περικοπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το πρόγραμμα βίζας J-1 περιλαμβάνει 15 κατηγορίες που προσφέρουν «ευκαιρίες για περίπου 300.000 ξένους επισκέπτες το χρόνο ώστε να αποκτήσουν εμπειρία της αμερικανικής κοινωνίας και κουλτούρας».
Το υπουργείο δεν ήταν σε θέση να κάνει δηλώσεις για το άρθρο της εφημερίδας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: