Εφιάλτης ραδιενέργειας στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης – Συναγερμός από την υπερθέρμανση εμπορευματοκιβωτίου με ισότοπο
Εφιάλτης ραδιενέργειας στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης – Συναγερμός από την υπερθέρμανση εμπορευματοκιβωτίου με ισότοπο

Η λειτουργία ενός τερματικού σταθμού του αεροδρομίου της Βουδαπέστης ανεστάλη για μερικές ώρες το βράδυ της Τετάρτης διότι υπερθερμάνθηκε ένα εμπορευματοκιβώτιο με το οποίο μεταφερόταν ένα ισότοπο, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Ουγγαρίας.
«Δεν εκλύθηκε στο περιβάλλον υλικό βλαβερό για την (ανθρώπινη) υγεία», διαβεβαίωσε πάντως ο Μάρτον Χάιντου το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, διευκρινίζοντας ότι ο Τερματικός σταθμός 2B έκλεισε για να διευκολυνθεί η διενέργεια ταχείας έρευνας για το περιστατικό.
«Οι επιβάτες είναι απόλυτα ασφαλείς», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο τερματικός σταθμός έκλεισε από τις 19:30 (τοπική ώρα· 20:30 ώρα Ελλάδας) ως τις 22:30 (23:30) και επηρεάστηκαν συνολικά οκτώ αφίξεις και ισάριθμες αναχωρήσεις αεροσκαφών, δήλωσε ο Λάσλο Κούρους, εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Βουδαπέστης.
Οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο και οι επιβάτες που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο δεν διέτρεξαν κανέναν κίνδυνο, ανέφερε ο Χάιντου, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.
Δεν διευκρινίστηκε από τους εκπροσώπους ούτε το για ποια πτήση επρόκειτο, ούτε ποιο ακριβώς ήταν το ισότοπο που μεταφερόταν, ή για λογαριασμό ποιου.
Φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς είδε πυροσβέστες να εισέρχονται σε αεροσκάφος της Turkish Airlines σταθμευμένο στο ταρμάκ.
Ούτε το αεροδρόμιο, ούτε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος που μετέφερε το ισότοπο εκτελούσε πτήση των τουρκικών αερογραμμών.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Turkish Airlines για να σχολιάσει το συμβάν.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: