H επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα: Πυροβόλα laser αποκαλύφθηκε ότι έχει επιχειρησιακά η Ρωσία! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

H επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα: Πυροβόλα laser αποκαλύφθηκε ότι έχει επιχειρησιακά η Ρωσία!

20 Αυγούστου 2018 21:23:00

Tην πρώτη Μοίρα αεράμυνας της ρωσικής Αεροπορία, αλλά και παγμοσμίως, εξοπλισμένη με πυροβόλα laser αποκάλυψε εμπορικό δορυφόρος τηλεπισκόπησης στην βορειοανατολική ευρωπαϊκή Ρωσία, στην περίμετρο μιας βάσης στρατηγικών πυραύλων.
Η 54η Μεραρχία Πυραύλων Φρουράς των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας εδρεύει στην 2426η βάση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων του Teykovo και είναι εξοπλισμένη με τον αυτοκινούμενο πύραυλο RT-2PM2 «Topol-M» (ΝΑΤΟ: SS-27 “Sickle B”) και την εξελιγμένη έκδοση του προαναφερθέντος συστήματος RS-24 Yars (NATO: SS-29) και όπως φαίνεται η νέα μονάδα αεράμυνας έχει ως αποστολή της την προστασία των παραπάνω αυτοκινούμενων πυραυλικών συστημάτων.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας εμπορικός δορυφόρος τηλεπισκόπησης φωτογράφησε στοιχεία της Μοίρας εξοπλισμένης με αυτοκινούμενο πυροβόλο laser τύπου Peresvet. 
Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είχε αποκαλυφθεί από το ίδιο τον πρόεδρο Πούτιν την 1η Μαρτίου ενώπιον βουλευτών του κόμματος του αλλά δεν ήταν γνωστό αν είχε τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Σχεδιάστηκε για να προσφέρει αντιαεροπορική και αντιβαλλιστική προστασία σε αυτοκινούμενες μονάδες στρατηγικής σημασίας όπως οι βαλλιστικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι, καταρρίπτοντας τις εχθρικές κεφαλές πυρηνικών όπλων που σίγουρα θα επιχειρήσουν να πλήξουν την μονάδα, αλλά και συμβατικές κεφαλές και φυσικά αεροσκάφη.
Ηδη έχει εγκατασταθεί γύρω από την Μόσχα ανα
Το σύστημα δεν περιλαμβάνεται και άρα δεν αντιβαίνει στις συνθήκες αντιβαλλιστική άμυνας (ABM) με τις ΗΠΑ γιατί την εποχή που υπογράφηκαν κανείς δεν περίμενε ότι θα αναπτύσσονταν τέτοια συστήματα.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: