Αναγνώρισαν τα Σκόπια ως κράτος τα κατεχόμενα της Κύπρου;
Αναγνώρισαν τα Σκόπια ως κράτος τα κατεχόμενα της Κύπρου;

Σε επίσημη φωτογραφία του Υπουργείου Πολιτισμού των Σκοπίων, που δημοσιεύθηκε μετά την παραλαβή μέρους των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ «Σκούπι 2018», υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά στοιχεία.
Πρώτον, δεν υπάρχει η σημαία των Σκοπίων, ένα θέμα για το οποίο τα σλαβικά δημοσιεύματα γράφουν ότι έγινε σκόπιμα από τον Αλβανό υπουργό Πολιτισμού, Ασάφ Αντέμι. Το θεωρούν, μάλιστα, ως προβοκάτσια, στην υποβόσκουσα διένεξη Αλβανών και Σλάβων.

Δεύτερον, στη φωτογραφία παρουσιάζεται και η «Βόρεια Κύπρος» ως κράτος με τη  σημαία της, μαζί με την Τουρκία, Αλβανία, Ουκρανία, Κοσσυφοπέδιο, Βουλγαρία, Μεξικό, Αργεντινή.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που αποτελεί μέρος του ετήσιου προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού για την υποστήριξη έργων εθνικού ενδιαφέροντος, όπως σημειώνεται.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ οι συμμετέχοντες χώρες (μεταξύ αυτών και το Κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, ως ‘Βόρεια Κύπρος’) με λαογραφικά και παραδοσιακά συγκροτήματα κάνουν γνωστή την παρουσία τους στο κοινό με συναυλίες. Σήμερα θα γίνει στο δήμο Σαράι και αύριο στο «Σκεντέρμπεη» στα Σκόπια.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: