BepiColombo: Ιστορική αποστολή στον πλανήτη Ερμή | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

BepiColombo: Ιστορική αποστολή στον πλανήτη Ερμή

19 Οκτωβρίου 2018 22:23:00

Η διαστημική αποστολή BepiColombo ξεκινά ένα επταετές ταξίδι στον Ερμή, έναν από τους πιο μυστηριώδεις πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Προϊόν συνεργασίας του Ευρωπαϊκού και του Ιαπωνικού Οργανισμού Διαστήματος, στόχος του BepiColombo είναι η εξερεύνηση του Ερμή με 16 όργανα.

Πρώτα όμως τα δύο διαστημικά σκάφη πρέπει να φτάσουν στον προορισμό τους, κι αυτό δεν είναι εύκολο.

«Ένα ξεχωριστό στοιχείο του Ερμή είναι πως πρόκειται για έναν πλανήτη που περιστρέφεται πολύ γρήγορα γύρω από τον Ήλιο. Άρα αφενός έχουμε τη βαρύτητα του Ήλιου, κι αφετέρου πρέπει να επιταχύνουμε το όχημά μας για να κινούμαστε μαζί με τον Ερμή. Όταν φτάσουμε εκεί τότε μπορούμε να βάλουμε τα δύο οχήματα στην επιθυμητή τροχιά, έτσι ώστε να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για την επιστήμη», εξηγεί ο Γιοχάνες Μπένχοφ, επιστήμονας του ESA.
Μυστήριο καλύπτει τις ιδιαιτερότητες του Ερμή. Ο πλανήτης δείχνει να συρρικνώνεται και κανείς δεν ξέρει γιατί. Παρόλο που στην επιφάνειά του η θερμοκρασία φτάνει τους 450 βαθμούς Κελσίου, στους πόλους του υπάρχουν κρατήρες με πάγο.
Επίσης, η τροχιά του είναι παράδοξη. Στον Ερμή, τρεις μέρες διαρκούν δύο χρόνια.
«Πρέπει να κατανοήσουμε τον Ερμή για να κατανοήσουμε πώς σχηματίστηκαν οι πλανήτες. Αν έχουμε ένα μοντέλο που σχηματίζει όλους τους πλανήτες αλλά όχι τον Ερμή, τότε το μοντέλο αυτό είναι τελικά άχρηστο, γιατι χρειαζόμαστε και του Ερμή», τονίζει ο πλανητικός επιστήμονας του DLR Γιορν Χέλμπερτ.
Η αποστολή BepiColombo αναμένεται να φτάσει στον Ερμή το 2025 και θα συλλέγει πολύτιμα δεδομένα για τουλάχιστον ένα χρόνο.
euronews


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: