Αστροναύτες προσγειώνονται στη Γη εν μέσω πανδημίας

Αστροναύτες προσγειώνονται στη Γη εν μέσω πανδημίας  Ύστερα από μακρά παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Η κάψουλα που τους επανέφερε προσγειώθηκε στο Καζακστάν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής

Σώοι και αβλαβείς, ύστερα από μακρά παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επέστρεψαν στη Γη οι Αμερικανοί αστροναύτες Jessica Meir, Andrew Morgan και ο Ρώσος Oleg Skripochka.

Αστροναύτες προσγειώνονται στη Γη εν μέσω πανδημίας

Η κάψουλα που τους επανέφερε προσγειώθηκε στο Καζακστάν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.Λόγω της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη, τα μέλη της ομάδας υποδοχής τελούσαν υπό αυστηρό έλεγχο καθ’ όλο τον προηγούμενο μήνα, προκειμένου να είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα μεταδώσουν τον κορωνοϊό στους αστροναύτες.

Αστροναύτες προσγειώνονται στη Γη εν μέσω πανδημίας

Σε ό,τι αφορά στην αποστολή που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ένας εκ των κοσμοναυτών, ο Andrew Morgan παρέμεινε στο διάστημα επί 272 ημέρες, συμπληρώνοντας 4.352 περιφορές γύρω από τη Γη.

Η παρατεταμένη παραμονή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό περιέλαβε 7 «περιπάτους» στο διάστημα και προσφέρει πολύτιμο υλικό μελέτης για το πώς αντιδρά ο ανθρώπινος οργανισμός στις διαστημικές συνθήκες ύστερα από τόσο μεγάλο διάστημα.

Αστροναύτες προσγειώνονται στη Γη εν μέσω πανδημίας

Η δε Jessica Meir πέρασε 205 ημέρες στο διάστημα και μαζί με τη συνάδελφό της Christina Koch υπήρξαν οι πρώτες δύο γυναίκες στην ιστορία της διαστημικής εξερεύνησης οι οποίες ολοκλήρωσαν την πρώτη σειρά, αμιγώς γυναικείου, spacewalk. Περπάτησαν στο κενό συνολικά επί 21 ώρες και 44 λεπτά.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Αστροναύτες προσγειώνονται στη Γη εν μέσω πανδημίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: