Ντρίμπλα Πούτιν για Αγιά Σοφιά: Μνημείο αλλά και εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας

Ντρίμπλα Πούτιν για Αγιά Σοφιά: Μνημείο αλλά και εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας  Διπλωματική ουδετερότητα από Πούτιν για την τύχη της Αγιά Σοφιάς! Μέσω του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος Πρόεδρος εκφράζει αφενός την ελπίδα η Άγκυρα να λάβει υπόψη της τη σημασία της Αγίας Σοφίας για την παγκόσμια κληρονομιά.

Αφετέρου, ο Πούτιν θεωρεί ότι η απόφαση για το μέλλον της Αγιά Σοφιάς είναι “εσωτερική υπόθεση” της Τουρκίας. “Αναμφισβήτητα ελπίζουμε φυσικά ότι το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς θα ληφθεί υπόψη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ τη Δευτέρα (06.,07.2020).

“Φυσικά είναι ένα αγαπημένο παγκόσμιο αριστούργημα για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία απ’ όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών που φθάνουν από την Ρωσία, για τους οποίους εκτός από τουριστική αξία η Αγία Σοφία έχει και βαθιά ιερή πνευματική αξία”, επισήμανε ο Πεσκόφ και επανέλαβε: “Φυσικά , προσβλέπουμε στο ότι όλα αυτά θα τα λάβουν υπόψη οι Τούρκοι συνάδελφοι και εταίροι μας”.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να σχολιάσει την ίδια την απόφαση της Τουρκίας: “Αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας” είπε ο Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας ότι σχετικές δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: