Ο τουρκικός στόλος ανακοίνωσε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας ανοιχτά της Λιβύης

Ο τουρκικός στόλος ανακοίνωσε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας ανοιχτά της Λιβύης  Ηχούν τύμπανα πολέμου στη Μεσόγειο, με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό να ανακοινώνει μαζικές ασκήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο τουρκικός στόλος θα μεταβεί στα ανοιχτά της Λιβύης για να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις σε 3 διαφορετικές περιοχές, με την κάθε άσκηση να έχει και ένα ξεχωριστό κωδικό όνομα, «Barbaros», «Turgut Reis» και «Çaka Bey».

Η Yeni Safak αποκάλυψε ότι οι τουρκικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα με τον στόλο να «προσομοιάζει σενάρια πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο»!

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο στις ασκήσεις θα συμμετέχουν 17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 πολεμικά πλοία, προκειμένου να αποδειχθεί «η ικανότητα της Τουρκίας να ελέγξει την περιοχή από θάλασσα και αέρα»

Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά. Μέρες πριν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει άσκηση «αστραπή» στέλνοντας ένα μήνυμα προς κάθε αποδέκτη. Τότε, ο στρατιωτικός παροξυσμός της Τουρκίας διήρκεσε οκτώ (!) ώρες. Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία έδρασαν από κοινού: Στην άσκηση. Είχαν συμμετάσχει 17 αεροσκάφη διαφόρων τύπων (μαχητικά,αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ιπτάμενα ραντάρ και αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού) και 8 φρεγάτες (η μισή ναυτική δύναμη τέτοιου τύπου της Τουρκίας, καθώς το τουρκικό ΠΝ διαθέτει συνολικά 16). Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Ο χάρτης και η «μπηχτή»

Φυσικά και τα ονόματα που έχουν δώσει οι Τούρκοι στις ασκήσεις τους μόνο τυχαία δεν είναι. Από αριστερά (όπως φαίνεται στο χάρτη) οι πρώτες δύο ασκήσεις φέρουν τα ονόματα θρυλικών, για τους Τούρκους, Ναυάρχων. Η τρίτη όμως, αυτή που λαμβάνει χώρα ακριβώς κάτω από την Κρήτη έχει κωδική ονομασία «Çaka Bey», το τουρκικό ναυτικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα, το οποίο πρόσφατα είχε αποκαλύψει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλαχ Μποζκουρτ!

Δείτε σε χάρτη της περιοχές που δεσμεύει ο τουρκικός στόλος:

Ο τουρκικός στόλος ανακοίνωσε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας ανοιχτά της Λιβύης  Ο τουρκικός στόλος ανακοίνωσε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας ανοιχτά της Λιβύης

Οι ασκήσεις έρχονται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Διοικητή των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, Ναυάρχου Αντνάν Οζμπάλ στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ο οποίος συνόδευε τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: Yeni Safak / AMN /ONALERT

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: