Έτσι “θωρακίζονται” τα σύνορα στον Έβρο – Οι ελληνικές δυνάμεις και το αυστριακό “Θηρίο”

Έτσι “θωρακίζονται” τα σύνορα στον Έβρο – Οι ελληνικές δυνάμεις και το αυστριακό “Θηρίο”  Με σταθερά βήματα θωρακίζεται ο Έβρος, τόσο σε έμψυχο υλικό, όσο και τεχνολογικά μέσα.

Την πρόοδο στις εργασίες για τον φράχτη διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Κάρλ Νιχάμερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας. Άλλωστε η Αυστρία ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλαν βοήθεια στην Ελλάδα, τόσο σε έμψυχο, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όταν η Ελλάδα τον περασμένο Μάιο προασπιζόταν τα σύνορα μας στον Έβρο και συνάμα τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Πλέον, στην μεθόριο του Έβρου ένα μεγάλο τμήμα των συνόρων που “εξασφαλίζει” -λόγω της μορφολογίας του εδάφους- πρόσβαση από την απέναντι πλευρά έχει θωρακιστεί με φράχτη, ενώ παράλληλα έχουν ενισχυθεί τα υλικά μέσα επόπτευσης των συνόρων από τις περιπόλους, τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και της ΕΛ.ΑΣ.

Η κρίση του Μαΐου στα σύνορα με τον Έβρο απέδειξε πως η Ε.Ε. μπορεί και έχει την δυνατότητα έμπρακτης αλληλεγγύης στις χώρες – μέλη, καθώς από την πρώτη στιγμή οι Ευρωπαίοι έδειξαν την αλληλεγγύη τους στέλνοντας δυνάμεις, αλλά και μέσα για την φύλαξη των συνόρων, ενώ παράγοντες της Ε.Ε. πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα για να έχουν ιδία άποψη για την κατάσταση πολιορκίας που είχε δημιουργήσει στο Έβρο ο “σουλτάνος” Ερντογάν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αυστριακό ομόλογο του, αναφέρθηκε σ’ ένα εντυπωσιακό περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο και απέδειξε πως τα συνόρα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σ’ έναν Τούρκο Αξιωματικό στην απέναντι πλευρά των συνόρων, ο οποίος μόλις είδε στην ελληνική πλευρά έναν Αυστριακό Αξιωματικό της ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης συνόρων, του είπε σε απαξιωτικό τόνο: “…εσύ τι θέλεις εδώ; Γύρνα στο σπίτι σου”, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση του Αυστριακού: “…φυλάω τα σύνορα της Ευρώπης, είμαι στο σπίτι μου”.

Πλέον, στον Έβρο εκτός από τα ελληνικά οχήματα τόσο των Ε.Δ όσο και της ΕΛ.ΑΣ, περιπολούν και ευρωπαϊκά τμήματα με εξελιγμένα θωρακισμένα οχήματα, όπως το περιβόητο αυστριακό “Θηρίο”, ένα θωρακισμένο όχημα παντός καιρού, το οποίο είναι εφοδιασμένο με τα πλέον τελειοποιημένα συστήματα παρακολούθησης και επιτήρησης συνόρων.

Αυτή η μικτή δύναμη είναι μια σοβαρή αποτρεπτική λύση στα επόμενα σχέδια του προέδρου της Τουρκίας για μια νέα πολιορκία των ελληνικών συνόρων από δυστυχισμένους μετανάστες, τους οποίους εργαλειοποιεί το βαθύ τουρκικό κράτος, με κίνητρο τις επεκτατικές βλέψεις του Νεοθωμανισμού.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: