Τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο

Τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο  Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πρόθεση της Ελλάδας να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία.

Μία άκρως σημαντική εξέλιξη για τον διπλωματικό “μαραθώνιο” της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26.08.2020), καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάη, προκειμένου να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία που έγινε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: