Μπιλ Γκέιτς: Ο κόσμος έχασε 25 χρόνια προόδου στην παρασκευή εμβολίων λόγω κορωνοϊού | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Μπιλ Γκέιτς: Ο κόσμος έχασε 25 χρόνια προόδου στην παρασκευή εμβολίων λόγω κορωνοϊού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
15 Σεπτεμβρίου 2020 23:49:00

Η παγκόσμια επιδημία έπληξε τους πάντες και πρόκειται για μια πληγή που είναι περισσότερο εμφανής και επικίνδυνη για τους φτωχούς ανθρώπους, τόνισε ο ιδρυτής της Microsoft με αφορμή την κυκλοφορία της έκθεσης του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Χρειάστηκαν μόλις 25 εβδομάδες ώστε ο κόσμος να χάσει 25 χρόνια προόδου στην παρασκευή εμβολίων. Με αυτά τα λόγια περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με τον κ. Γκέιτς, τις τελευταίες δεκαετίες οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γίνονται πλουσιότεροι και πιο υγιείς. Ο αριθμός των πολιτών σε ολόκληρον τον κόσμο που δεν μπορούσαν να επιβιώσουν, μειώνεται διαρκώς. Μέχρι τώρα. Καθώς όπως επισημαίνει ο ιδρυτής της Microsoft η παγκόσμια επιδημία έπληξε τους πάντες και πρόκειται για μια πληγή που είναι περισσότερο εμφανής και επικίνδυνη για τους φτωχούς ανθρώπους. Πρόκειται για μια πανδημία που έδειξε με τον χειρότερο τρόπο εδώ και πολλές δεκαετίες τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στους πλουσίους και τους φτωχούς αυτιού του πλανήτη.

»Αυτό το έτος, το 2020, είναι διαφορετικό, είναι μοναδικό», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους πριν από την κυκλοφορία της έκθεσης του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. «Η πανδημία της COVID-19 δεν σταμάτησε μόνο την πρόοδο, αλλά αντίθετα μας επέστρεψε δεκαετίες πίσω».

Οι ανακοινώσεις του Μπιλ ΓΚέιτς έρχονται τη στιγμή που η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοινώνει τα συμπεράσματά της, σύμφωνα με τα οποία η μοναδική φορά που τόσα πολλά κράτη παγκοσμίως βίωσαν τόσο μεγάλη οικονομική ύφεση ήταν το 1870.

Η έκθεση αυτή επικαλείται προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, βάσει των οποίων παρά τα 18 τρισεκ. δολάρια που ήδη δαπανώνται για να τονωθουν οι οικονομίες ανά τον κόσμο, η παγκόσμια οικονομία θα χάσει 12 τρισεκ. δολάρια ή περισσότερα ως το τέλος του 2021 –πρόκειται για την μεγαλύτερη παγκόσμια απώλεια ΑΕΠ από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μολονότι το τοπίο είναι “ζοφερό” αυτήν την στιγμή, ο Γκέιτς τόνισε ότι έχει την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα αναδυθεί από την πανδημία και θα ξαναρχίσει να προοδεύει προς τους στόχους του για την βελτίωση της παγκόσμιας υγείας.

“Είτε μας πάρει δύο χρόνια είτε ακόμη και τρία, πιστεύουμε όντως ότι αυτό θα το ξεπεράσουμε και θα επανέλθουμε στην πορεία μας”, υπογράμμισε.

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" ,"ΣΚ ΣΤΟ HIGHTV" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: