Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο στην Αθήνα, το 1931

Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο στην Αθήνα, το 1931  Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Απριλίου του 1931, όσοι δεν είχαν κοιμηθεί ακόμα, παρακολούθησαν στον ανέφελο αθηναϊκό ουρανό ένα εντελώς ασυνήθιστο ουράνιο φαινόμενο: μια ισχυρότατη φωτεινή λάμψη μεγάλης διάρκειας.

Το εν λόγω φαινόμενο παρατηρήθηκε να διασχίζει από τα ανατολικά το στερέωμα με καταπληκτική ταχύτητα και αφού πλησίασε τη Μεγάλη Άρκτο, έδυσε, αφήνοντας πίσω του μια πελώρια φωτεινή γραμμή, η οποία διατηρήθηκε για αρκετή ώρα.

Το φαινόμενο τούτο, όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε εξαιρετική εντύπωση στους θεατές του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από πάνω του.

Επίσης, αποτέλεσε ζωηρό θέμα συζήτησης, όχι μόνο ανάμεσα σε όσους το αντιλήφθηκαν, αλλά και την επόμενη ημέρα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της αθηναϊκής κοινωνίας, αλλά και του επιστημονικού κόσμου της χώρας.

Ειδικός στα ουράνια φαινόμενα, ένας αστρονόμος, δήλωσε τα εξής:

“Πιστεύω πως πρόκειται μάλλον για αερόλιθο, ο οποίος αποσπάστηκε από το κυρίως αστρικό σώμα στο οποίο ανήκε αρχικώς. Το φαινόμενο θεωρείται μεγάλης σημασίας, καθώς δεν το συναντάμε συχνά και μάλιστα, στο μέγεθος και στη διάρκεια με την οποία έκανε την εμφάνισή του.

Συνήθως, τα φαινόμενα αυτά παρουσιάζονται στις βόρειες περιοχές του πλανήτη μας, όπου, λόγω των ειδικών συνθηκών της ατμόσφαιρας και των συνεχών αλλαγών, προκαλούνται μετεωρολογικές παραλλαγές, που επιδρούν σε αυτού του είδους ουράνια φαινόμενα.

Στα ελληνικά αστρονομικά χρονικά, δύο μόνο εμφανίσεις αερόλιθων σημαντικού μεγέθους και αξίας επιστημονικής έχουν σημειωθεί.

Πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του ένας τεράστιος αερόλιθος κατά το έτος 1923, του οποίου η πτώση σημειώθηκε στην Λάρισα και προκάλεσε σοβαρές ανησυχία, ιδίως στις λαϊκές τάξεις, μεταξύ των οποίων είχαν διαδοθεί οι πλέον παράδοξες φήμες.

Παρόμοιες περιπτώσεις πτώσης αερόλιθων στη Γη είχαν ήδη σημειωθεί κατά τα τελευταία χρόνια στη Νότια Αμερική, στη Γερμανία και τη Βόρεια Ρωσία”.

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε πως το ουράνιο φαινόμενο έγινε πράγματι αντιληπτό σε μια μεγάλη ακτίνα και ότι επρόκειτο μάλλον για συνήθεις αερόλιθους, οι οποίοι διαλύθηκαν αμέσως.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 23/04/1931…

Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο στην Αθήνα, το 1931
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 23/04/1931
ΠΗΓΗ STRANGEPRESS.GR
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: