Ένα τραπέζι 3700 ετών από το Ακρωτήρι, τεκμήριο ενός πολιτισμού που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ένα τραπέζι 3700 ετών από το Ακρωτήρι, τεκμήριο ενός πολιτισμού που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
14 Οκτωβρίου 2020 10:02:36

Ένα τραπέζι 3700 ετών από το Ακρωτήρι, τεκμήριο ενός πολιτισμού που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.
Η μινωική έκρηξη που αναστάτωσε το Αιγαίο και σίγησε τον σπουδαίο πολιτισμό της Θήρας, κάλυψε με ηφαιστειακή τέφρα την πόλη του Ακρωτηρίου “καταδικάζοντας” την να μείνει αιώνια. Στο Ακρωτήρι έχουμε μια μοναδική εικόνα της καθημερινότητας που δύσκολα κερδίζεται σε άλλα προϊστορικά κέντρα.
Η έλλειψη οξυγόνου διατήρησε στοιχεία φθαρτών αντικειμένων μέσα από τα οποία αποκτούμε μια πλήρη εικόνα: Κρεβάτια, τραπέζια, καλάθια και άλλα αντικείμενα που δείχνουν έναν λαό εκλεπτυσμένο που διαρκώς εξελισσόταν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα τραπέζι που βρέθηκε σε ένα από τα πλούσια σπίτια του οικισμού.
Το φθαρτό ξύλο καταστράφηκε μεν, το αποτύπωμα όμως έμεινε και γέμισε γύψο με αποτέλεσμα ένα τέλειο εκμαγείο και ένα τραπεζάκι που είναι αδύνατο να πιστέψει κάνεις ότι έγινε σχεδόν 4000 χρόνια πριν.

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: