Ένα τραπέζι 3700 ετών από το Ακρωτήρι, τεκμήριο ενός πολιτισμού που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του
Ένα τραπέζι 3700 ετών από το Ακρωτήρι, τεκμήριο ενός πολιτισμού που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του  Ένα τραπέζι 3700 ετών από το Ακρωτήρι, τεκμήριο ενός πολιτισμού που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.
Η μινωική έκρηξη που αναστάτωσε το Αιγαίο και σίγησε τον σπουδαίο πολιτισμό της Θήρας, κάλυψε με ηφαιστειακή τέφρα την πόλη του Ακρωτηρίου “καταδικάζοντας” την να μείνει αιώνια. Στο Ακρωτήρι έχουμε μια μοναδική εικόνα της καθημερινότητας που δύσκολα κερδίζεται σε άλλα προϊστορικά κέντρα.
Η έλλειψη οξυγόνου διατήρησε στοιχεία φθαρτών αντικειμένων μέσα από τα οποία αποκτούμε μια πλήρη εικόνα: Κρεβάτια, τραπέζια, καλάθια και άλλα αντικείμενα που δείχνουν έναν λαό εκλεπτυσμένο που διαρκώς εξελισσόταν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα τραπέζι που βρέθηκε σε ένα από τα πλούσια σπίτια του οικισμού.
Το φθαρτό ξύλο καταστράφηκε μεν, το αποτύπωμα όμως έμεινε και γέμισε γύψο με αποτέλεσμα ένα τέλειο εκμαγείο και ένα τραπεζάκι που είναι αδύνατο να πιστέψει κάνεις ότι έγινε σχεδόν 4000 χρόνια πριν.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: