Μπροστά στην πανοπλία των Δενδρών της Μιδέας Ίσως η αρχαιότερη πανοπλία στον κόσμο, 3600 ετών | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Μπροστά στην πανοπλία των Δενδρών της Μιδέας Ίσως η αρχαιότερη πανοπλία στον κόσμο, 3600 ετών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
14 Οκτωβρίου 2020 10:01:13

Το όνομα της Μιδέας θα μείνει αιώνιο γιατί μέσα σε έναν από τους θαλαμοειδείς τάφους του νεκροταφείου στα Δένδρα βρέθηκε αυτή η πανοπλία, ένα στιβαρό κράμα χαλκού και κασσίτερου, ένα προστατευτικό δέρμα που τόσες χιλιάδες χρόνια μετά την σφυρηλάτηση του εξακολουθεί να προκαλεί δέος και να δημιουργεί σκέψεις.
Δεν είναι απλώς μια πανοπλία, είναι η ίδια η ψυχή του πολεμιστή που όταν ζούσε θα ήταν στην συνείδηση του λαού του σπουδαίος και ξακουστός και κατά κάποιον τρόπο η ψυχή του παγιδεύτηκε και παραμένει στην γη και μιλάει μέσα από αυτήν την πανοπλία που δεν δίνει πολλά στοιχεία για το πως θα έμοιαζε, αλλά για τον κόσμο στον οποίο ανήκε. Ήταν άραγε λειτουργική; Μοιάζει τόσο όμορφη και άβολη, δίνει την αίσθηση ότι ο πολεμιστής φορούσε έναν ολόκληρο γλυπτό που όταν η δική του φθαρτή ύλη εξαϋλώθηκε έμεινε εκείνο να τον θυμίζει. Πιθανώς και να μην φορέθηκε ποτέ και να ακολούθησε απλά τον νεκρό ως λαμπρό κτέρισμα.

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: