«ΑΣΦΑΙΡΟΣ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ Η ΔΟΚΙΜΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ S-400 – «Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙ»

«ΑΣΦΑΙΡΟΣ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ Η ΔΟΚΙΜΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ S-400 – «Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙ»  Αν είχαμε σοβαρή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία με πατριωτικό φρόνιμα και εθνική συνείδηση όλα θα είχαν τελειώσει προ πολλού… Η Τουρκία εκτός από το να εκτοξεύει απειλές, δεν μπορεί να… εκτοξεύσει κάτι άλλο και αυτό φάνηκε με την αποτυχία με τους S-400. Παράλληλα η άποψη των ναυάρχων για τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού, καταδεικνύουν πως ενώ μας φοβούνται, στο τέλος θα ανέβουν και στο σβέρκο μας! 

Η δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου S-400 άνοιξε τη συζήτηση για το κατά πόσο συνιστά απειλή για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία κι αν με αυτό το σύστημα η Τουρκία «κλειδώνει» το Αιγαίο καθώς και την πλειοψηφία από τις Πτέρυγες Μάχης που απογειώνονται τα γαλάζια φτερά.

Καταρχάς, αναφορές από ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για αποτυχημένες δοκιμαστικές βολές από την Τουρκία, καθότι όπως υποστηρίζουν δεν κατάφεραν να χτυπήσουν τον πύραυλο – στόχο για τον οποίο προορίζονταν. Ίσως αυτός να είναι και ο πραγματικός λόγος που δεν έδωσαν στην δημοσιότητα – μέχρι στιγμής – βίντεο από το τουρκικό υπουργείο άμυνας, ούτε έχει υπάρξει κάποια άλλη διαρροή που να αποδεικνύει το αντίθετο από τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

Ως εκ τούτου, η επιστροφή χθες το βράδυ από την Σινώπη στην Άγκυρα της συστοιχίας του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος, μάλλον έχει να κάνει στο πλαίσιο της ανασύνταξης κι όχι για τον «κατευνασμό των ΗΠΑ», οι οποίες θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πλέον ότι θα επιβάλλουν σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία.

«Απέτυχε»

«Η πρώτη πολεμική χρήση του πυραυλικού συστήματος άμυνας S-400 από τον τουρκικό στρατό απέτυχε λόγω της άρνησης της Άγκυρας να βοηθήσουν οι ειδικοί ρώσοι στρατιωτικοί», γράφει η ρωσική ιστοσελίδα. Στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τους Τούρκους παρουσιάζονται οι εκτοξεύσεις των πυραύλων και όλα τελειώνουν εκεί.

Πουθενά δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί η στιγμή του χτυπήματος του στόχου, ούτε υπήρξε ο ήχος της έκρηξης της κεφαλής των πυραύλων, όπως ενημερώνουν οι ειδικοί, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα.

«Η Άγκυρα μέχρι στιγμής δεν έκανε επίσημες δηλώσεις σχετικά με τις εκτοξεύσεις των πυραύλων, ωστόσο, το πιο εκπληκτικό είναι ότι ενώ οι στόχοι που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, για τους S 400 ήταν οι κατάλληλοι, πουθενά δεν φάνηκαν στον ουρανό, παρόλο που δεν υπήρχαν σύννεφα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Απουσία έκρηξης»

Οπως αναφέρουν οι ειδικοί «το σύστημα S-400 μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σε πυραύλους ή μαχητικά αεροσκάφη, αλλά όχι σε μικρά drone. Η απουσία ίχνους πτήσης στόχου, η απουσία έκρηξης της κεφαλής πυραύλων και η ευθεία της πορείας πτήσης ενός πυραύλου είναι ανησυχητικά στοιχεία».

Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι χτυπήθηκαν συνολικά τρεις στόχοι, αλλά στα πολυάριθμα βίντεο μπορεί να δει κανείς μόνο τη μία εκτόξευση, η οποία εγείρει επίσης πολλά ερωτήματα.

Χωρίς πλήγμα

Ακόμα και σε βίντεο που ανάρτησε από τη δοκιμή των S 400 ο Uğur Giresun, πρόεδρος τη τοπικής οργάνωσης της Σινώπης του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, φαίνονται τρεις εντυπωσιακές εκτοξεύσεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες αλλά πουθενά πλήγμα σε στόχο ή στόχος.

 

 

 

 

Ναύαρχος Π. Παστουσέας: Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι σε ναυτική αντιπαράθεση θα χάσει

Ο Παναγιώτης Παστουσέας αντιναύαρχος ε.α. μιλώντας στην εκπομπή του ΟΡΕΝ “Τώρα ό,τι συμβαίνει” με τη Φαίη Μαυραγάνη, δήλωσε πως εφόσον η Ε.Ε. δεν επιβάλει κυρώσεις, είναι ώρα να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Επίσης, πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί σύγκρουση, αλλά να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πως η κρίσιμη περίοδος είναι μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Υποστηρίζει πως ο Τούρκος πρόεδρος, όπως είχε αποκαλύψει η γερμανική Welt, επιθυμεί ένα επεισόδιο “τόσο όσο” για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις καθώς επίσης ότι γνωρίζει πως σε μια ναυτική πολεμική αντιπαράθεση θα χάσει.

Επίσης ο κ. Παστουσέας σημειώνει ότι πρέπει να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα πως αν αναγκαστούμε δε θα οδηγηθούμε σε ένα μικρό επεισόδιο αλλά σε μια γενικευμένη σύγκρουση με δυσβάστακτα αποτέλεσμα για την Τουρκία.

Τέλος τόνισε την ανάγκη ανανέωσης του στόλου ώστε σε μερικά χρόνια από σήμερα να μην υπάρχει τουρκικό πλεονέκτημα λόγω της παράδοσης στην Άγκυρα τόσο των υποβρυχίων τύπου 214 όσο και των νέων μονάδων επιφανείας που συνεχίζει να ναυπηγεί.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: