Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται άμεσα 80 Μ117 και πάνε Έβρο

Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται άμεσα 80 Μ117 και πάνε Έβρο  Ένοπλες Δυνάμεις: Στην τελική ευθεία για την απόκτηση 1.200 τεθωρακισμένων Μ117 «Guardian» του Αμερικανικού Στρατού – Έρχονται άμεσα τα 80 και πάνε Έβρο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λεωνίδα Μπλαβέρη για τα Παραπολιτικά, το «πράσινο φως» δόθηκε πριν από μερικές ημέρες από το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την -ουσιαστικά- δωρεάν παραχώρηση στην Ελλάδα, έναντι μικρού συμβολικού τιμήματος, μέχρι 1.200 μεταχειρισμένων τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Μ1117 «Guardian» («Φρουρός») από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού, που επισήμως χαρακτηρίζονται ως Τεθωρακισμένα Οχήματα Ασφαλείας (Armored Security Vehicle/ASV).

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό, όπως είπε στα «Π» κορυφαία στρατιωτική πηγή, ότι είναι πολύ πιθανόν τα πρώτα 80 από τα οχήματα αυτά να φθάσουν στην Ελλάδα στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021.

Σε μονάδες του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία, οι οποίες αποσύρονται ή πρόκειται να αποσυρθούν λίαν συντόμως, υπάρχουν σε χρήση 80 Μ1117 άμεσα διαθέσιμα. Το γεγονός αυτό είναι γνωστό στον Ελληνικό Στρατό (Ε.Σ.) και τον ενδιαφέρει άμεσα. Αυτό είναι, άλλωστε, και το σημείο που διαπραγματεύεται τώρα, ώστε και πιο σύντομα, αλλά και πιο φτηνά για εμάς θα μπορούν να μεταφερθούν από τη Γερμανία στον Έβρο.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: